Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 22.04 - 28.04

Сатурновият възврат EXPLAINED

Или какво означава 30-тият рожден ден, астрологично 

Astro преди 1 месец

В определени моменти, в който се чувстваме особено емоционални, ни помага да знаем, че луната е пълна. Когато закъсненията и технологичните проблеми доминират в ежедневието ни - ясно, взимаме при сърце факта, че Меркурий, планетата на комуникацията и технологиите, е ретрограден. Просто казано: осъзнаването на това какво правят планетите и светилата може да предложи усещане за комфорт, защото астрологията напомня, че далеч не сме сами. Въпреки че всички преминаваме през Пълнолуния и ретроградни плането колективно, в същото време всеки преминава през големи лични астрологични събития - известни още като лични транзити - в тандем с хора, които са родени приблизително по същото време като нас. Един от най-шумните лични транзити е завръщането на Сатурн/Сатурнов възврат.

На Сатурн, планетата ръководител на задачите, контролира правилата, ограниченията, дисциплината, авторитетните фигури и предизвикателствата, са необходими около 29 години за едно пълно пътуване през 12-те зодиакални знака. Въпреки това, когато сме приблизително на 29, 58 и 87, Сатурн се връща на точното място, на което е бил, когато сме се родили - това представлява Сатурновият възврат. През този период сме подтикнати да обмислим напредъка си по темите, с които планетата се свързва - работата, отговорността, структурата и основите, които ще ни служат през следващите 29 години.

Можете да мислите за този период - който ще усещате около две до три години - като голям reality check и като официално добре дошли в зряла възраст. Това е добър момент не само да направим равносметка на това докъде сме стигнали, но и накъде искаме да се насочим оттук нататък. С други думи, това е перфектната възможност, според астрологията, да преоткрием своята перспектива и своя път, за да се подготвим за още по-голям успех в дългосрочен план.

Как се изчислява Сатурновият възврат

Ако все още не разполагате с вашата натална карта под ръка, можете да си направите такава абсолютно безплатно онлайн. Оттам погледнете символа, който изглежда като хибрид на малки букви „t“ и „h“, и вижте в кой знак попада. Ако сега сте на около 29 или 30 години, това е или във Водолей, или в Риби и или току-що сте преминали през завръщането на Сатурн, или сте на път да го изпитате.

Ако сте родени между 13 февруари 1988 и 10 юни 1988 или между 12 ноември 1988 и 6 февруари 1991: Вашият натален Сатурн е в Козирог и сте преживели Сатурново завръщане приблизително между 19 декември 2017 - 21 март 2020 и 1 юли 2020 - 17 декември 2020.

Ако сте родени между 6 февруари 1991 и 21 май 1993 или между 30 юни 1993 и 28 януари 1994: Вашият натален Сатурн е във Водолей и вашето завръщане на Сатурн се е случило приблизително 21 март 2020 - 1 юли, 2020 и 17 декември 2020 - 7 март 2023.

Ако сте родени между 21 май 1993 и 30 юни 1993 или 28 януари 1994 и 7 април 1996: Вашият натален Сатурн е в Риби и вашето завръщане на Сатурн ще се случи приблизително между 7 март 2023 и 24 май 2025 и 1 септември 2025 - 13 февруари 2026.

Можете да получите още по-специфичен прозорец, като знаете не само знака, в който се намира вашият натален Сатурн, но и градусите на този знак. (Може да си струва да работите с професионален астролог, за да се ориентирате към тази информация.)

Как се възползваме максимално от Сатурновия възврат

Ако оставим настрана астрологията, краят на 20-те години е голям преход. Вероятно виждате много хора около себе си да се женят, да забременяват, може би да си купуват къща или да се развиват професионално - това са суперсатурнови събития, защото са свързани с ангажираност, структура, основи и традиции. По време на вашето завръщане, може да сте на ръба да направите много от тези неща сами или да положите друга подобна основа за живота си като възрастен. И ако не - ще се притесните, че не успявате в живота.

Докато правите равносметки, размишлявате и - понякога - усещате натиск да наредите живота си по определен начин, помислете как да се погрижите за собственото си благополучие и да се възползвате максимално от транзита по следните начини.

Транзитите на Сатурн ни карат да бъдем по-зрели и сериозни, но също така е важно да имаме предвид, че Сатурн е като обсебен от правилата родител. И някои правила, традиции и конвенции просто не се вписват нашата индивидуалност - и не са предназначени за всички. Знайте, че Сатурновото завръщане не иска от нас да се съобразяваме с обществените норми, за да бъдем успешни. Вместо това става дума за обмисляне на тези обичайни аспекти от живота на възрастните и за сериозно проучване дали са подходящи за нас в този момент и изобщо. 

Това е особено валидно за всеки със Сатурн в непокорния, ненавиждащ конвенциите Водолей или в спиритуалните, чувствителни Риби. Структурите, които изпълват сърцето на вашия възрастен живот, който следва първото Сатурново завръщане, зависят от вас, вие трябва да мечтаете и да дефинирате себе си. И ако се изберете да сте сами по някакъв начин - независимо дали това е като изберете дългосрочна връзка пред официален брак или да станете предприемач срещу традиционното 9-до-5 - вероятно ще сте по-успешни, отколкото ако поемете по стандартния маршрут.

Нещо, което важи за всички, не само тези, които в момента преминават през пръв Сатурнов възврат, е подход към най-смелите мечти от нов ъгъл. Всяко Завръщане действа като reality check, свързан с нашите стремежи. Може би, когато сте завършили колеж, сте били сигурни, че преди да навършите 30, ще бъдете успешен сценарист или ще имате дългосрочен партньор. Но кариерата ви е тръгнала в различна посока - или отнема повече време, отколкото сте очаквали, за да постигнете определени цели. Влиянието на Сатурн често е грубо, така че може да станем по-строги със себе си и от най-коравия си професор или най-строгия родител. Опитайте се да замените самокритичния обектив с по-трудолюбив и креативен подход. Ако все пак искате да постигнете това, което първоначално сте си поставили за цел, завръщането на Сатурн е шанс да преосмислите как ще стигнете до там. Може да изберете да се върнете в училище за нова степен или да се ангажирате със самостоятелна работа, която помага да идентифицираме по-добре правилния партньор.

Ако вече имате практика за определяне на намерения по Новолуние или любима медитация - чудесно! Правете такива ритуали възможно най-често по време на Сатурновия възврат. Затворете очи и си представете себе си на 39, 49 и 59 години. От какви хора сте заобиколени? Как прекарвате дните си? Как изглежда вашата кариера? Как се грижите за ума, тялото и духа си? Къде живеете? Прекарването на колкото се може повече време в изработването на тази визия - и вероятно дори в записването й - може да започне да ви помага да се възползвате максимално от този транзит.

Подобно на затъмненията и ретроградностите, завръщането на Сатурн има репутацията на плашещ, разочароващ момент, който може да направи живота - който и без това е достатъчно предизвикателен в наши дни - още по-трудна битка. Имайте смелост: Тази мрачна репутация е неоправдана. Да, Сатурн може да дава трудни уроци, особено ако не поемаме отговорност за действията, поведението и бъдещето си. Но планетата на строгостта също възнаграждава упорития труд, прагматизма, отговорността, зрялостта и ангажираността.

Уран, планетата на революцията, може да донесе зашеметяваща промяна, а Плутон може да е планетата на трансформацията, но около 29 години Сатурн ни представя възможност да подновим ангажимента си към дългосрочните цели - или да ги преосмислим изцяло - и след това да се появим с конкретен план успех. С други думи, това е шанс да преоткрием себе си по начин, който може да постави началото на успеха за десетилетия напред. 

More Astro