Следва

Пролет в тенденции 5: Неочаквано добра комбинация. Цветя по роклите

Естеството на шопинг манията 3 част. Съвети и рецепти за успешно пазаруване

Рядко излизам с ясната идея какво искам или пък с цел да изхарча пари, може би, защото когато го правих преди...

Shopping преди 13 години

Обещахме да ти издаваме тайните си за успешен шопинг всеки ден. И днес няма да пропуснем.
След Елена и мъжката гледна точка на Иван, Мария споделя своя опит в нелесната задача да напълниш пролетния си гардероб:


Рядко излизам с ясната идея какво искам или пък с цел да изхарча пари, може би защото, когато го правих преди време, често беше без успех и с горчиви спомени, а и най-готините неща съм намирала случайно, както повече хора, предполагам.

Опитът ми като пазаруващ ми помогна да си създам две основни правила – винаги сама и ако се замисля, не го искам достатъчно. Докато ги следвам, всичко е наред.

Сама, защото вече би трябвало да познаваш достатъчно добре стила си, за да знаеш какво искаш и какво ти стои добре. Освен това не съобразяваш избора на магазин и времето в него с никого.

Що се отнася до мисленето, по принцип не съм импулсивен човек и съм царица на колебанието. Обичам дълго да премислям преди да реша. Но по отношение на любовта за себе си знам, че не проблесне ли искра в първия миг, огън няма да пламне. Така съм и с дрехите. Държа да се обграждам само с неща, които обичам.

А и всички знаем, че изглеждаме страхотно, когато сме в любимите си дрехи. Удоволствието прераства в самочувствие и това си личи. Затова купувам само любими дрехи, съветвам те да правиш същото.



Не бих те посъветвала да търсиш утеха в пазаруването. При мен шопинг терапията по-скоро би довела до необходимостта от друга терапия. Когато ми е криво, не харесвам нищо и винаги правя ужасни покупки. Затова на шопинг винаги с усмивка и в добро настроение.

И последният ми съвет е в началото на всеки сезон да си правиш шопинг тур за basic неща, с които да освежиш гардероба си и да го подготвиш за промените, след като добре си се информирал. Като всичко това е съобразено силно с твоя собствен стил и с аромат на тенденции. Примерно ново черно сако, защото старото ти се е протрило от носене и т.н.. След това просто добавяй на малки порции по нещо ново и много модерно.

Късмет!

 

More Shopping