Месечен ХОРОСКОП - Май 2024

Astro преди 1 месец

Добре дошъл, Май! Пролетта е тук и сезонът на Телеца е в пълен разцвет със Слънцето, Венера и Юпитер, всички наредени във фиксирания земен знак. Енергията на Телеца е спокойна и надеждна, чувствена и търпелива. Простите удоволствия са добре дошъл мехлем след кризата и вълненията през април, но бавното изгаряне на всичко това носи разочарование. Търпението не е лесна работа, но е необходимо, особено след като Меркурий най-накрая напуска Овен (където беше от средата на март!) и се присъединява към планетарното соаре в Телец на 15-ти, превръщайки бавната, преднамерена комуникация в норма. Внимавайте за склонност към перфекционизъм и размишлявайте бавно под това влияние.

Новолунието в Телец на 7-ми е време за ритуали за заземяване и настройка на намерения. Оградете също 18-то число в календара си за горещи срещи и добри новини. Романтични сюжетни обрати и случайни удоволствия пристигат на този ден, когато Венера се съвпада с Уран точно когато Слънцето се среща с Юпитер (аспект, смятан за „най-щастливия ден в годината“). Друг ден, който трябва да подчертаем, е 23-ти, денят на Пълнолунието в Стрелец, което се случва по същото време, когато Венера целува Юпитер в последния градус на Телеца. Сладост, сбъдване на желания и малко пакости са нещо, което да очакваме с нетърпение.

Сезонът на Близнаците започва на 20-ти и ние бързо завиваме от селския път и се качваме на супермагистралата. Венера се премества в Близнаци на 23-ти, а Юпитер се присъединява към групата на 25-ти. Пригответе се за дълбоки философски прозрения. Въпреки цялата неистова енергия, има нещо бляскаво в начина, по който завършва месецът. Предстои толкова много, за което да се вълнуваме... 

Хороскоп

Още от Astro