Следва

10 важни неща, които научаваме от новия документален филм за Джон Галиано „High & Low“

"Сена", историята на Айртон, пристига в Netflix през есента

Животът на незабравимия бразилски пилот от Формула 1 ще бъде разказан в минисериал, който чества паметта му 30 години след катастрофата на Имола. 

Movies & TV преди 1 месец

В навечерието на 30-ата годишнина от смъртта му - която настъпи след кошмарен инцидент по време на Гран при на Имола - беше пуснат първият тийзър видеоклип на "Сена", лимитираната поредица, която ще дебютира в Netflix в края на 2024 г. и която реконструира историческата победа на пилота от Формула 1 Айртон Сена, разказана от Галвао Буено, на Гран при на Бразилия през 1991 г. Състезанието е изключително предизвикателно, Сена кара предимно на шеста предавка, и отбеляза историческата първа победа в неговия роден град Сао Пауло.


Също в Netflix: „Рипли“: 5 причини да гледаме трилъра с Андрю Скот и Дакота Фанинг


Ще видим всевъзможните мисли и преживявания на големия спортист, разпръснати в отделни моменти от състезанието, и които всъщност довеждат Айртон, изигран от Габриел Леоне, до този връх в кариерата. 

"Сена", сериал в 6 епизода: сюжетът

В продължение на шест епизода Сена ще покаже за първи път пътуването на Айртон (Габриел Леоне ) през триумфи, разочарования, радости и скърби, разкривайки съкровени черти от неговата личност и лични отношения. Наративната поредица започва с генезиса на автомобилната кариера на трикратния шампион във Формула 1, когато той се мести в Англия, за да се състезава във Формула Форд, до трагичния му инцидент в Имола, Италия, по време на Гран при на Сан Марино (вижте още: Големите любовни истории: Айртон Сена и Карол Алт).

Останалата част от актьорския състав

В сериите ще видим куп емблематични герои, които са част от живота на Сена в годината на действието, включително Суса (Pâmela Tomé), Ален Прост (Matt Mella) и директорът на отбора на McLaren, Рон Денис (Patrick Kennedy) и Галвао Буено (Gabriel Louchard).

More Movies & TV