Следва

Ума Търман на Met Gala: малко грим, много ефект

Първото Новолуние на пролетта, в Телец, ДНЕС

Cosmic creatures, Новолунието в Телец настъпва на 7 май в 23:22ч. ЕТ. Това е първото Новолуние на пролетта, идващо след Пълното слънчево затъмнение на 8 април. 

Astro преди 1 месец

Добре дошли в стелиума на планетите в зодиакалния знак Телец. Стелиум е астрологично понятие, при което три или повече планети са групирани заедно в един знак. В този случай тези планети са Слънцето, Луната, Юпитер и Уран. Тази колекция ще донесе контрастиращи енергии. От една страна, ще почувстваме насърчение от вселената да се придвижим към желанията на сърцето си и да помогнем на човечеството. От друга страна, може да се почувстваме блокирани. Стелиумите ни направят по-твърди и упорити във възгледите ни и е възможно да се борим да прегърнем новото. За щастие, присъствието на Уран ще ни позволи да приемем нова перспектива и да внесем вълнуващи гледни точки в живота си.

Със Сатурн в Риби, който укрепва Новолунието, може да сме ограничени в началото; обаче трябва да използваме Сатурн, за да приложим на практика уроците от миналото и да се посветим на растежа. Въпреки че Сатурн е известен с това, че ни възпира, когато става въпрос за импулсивни решения, като цяло ще намерим това за полезно. Строгата планета позволява да правим интелигентни избори, които могат да подобрят настоящи и бъдещи ситуации. Ключът е да знаем къде са границите, да имаме знанието да разпалим интуицията си и силата да бъдем устойчиви, когато скептиците се стремят да попречат на целите ни. Блокирането на външния шум и слушането на сърцето ще ни доведат до успех.

В деня преди новолунието Меркурий и Хирон споделят съвпад в Овен. Този космически съюз ще се окаже плодотворен, тъй като дава мотивация да се освободим от миналото и да започнем на чисто. Не забравяйте, че Меркурий все още е в своята ретроградна сянка, изчиствайки недоразуменията от своя ретрограден период до 13 май. Ако се сещате за нещо, което е трябвало да кажете или изработите около 18 март, когато Меркурий навлезе в предретроградния си период, сега е моментът да го направите. Дойде време да култивираме нова визия; поправянето на близкото минало може да ни помогне да процъфтяваме. Този лунен ден е отличен момент да се отпуснете и да започнете отначало. Същото важи и за проекти или начинания, оставени встрани и на заден план.

Астероидите Лилит, Церера и Веста се свързват с новолунието. Лилит в Дева се фокусира върху бунта и свободата, които ще ни позволят да мислим за себе си и да прегърнем своята индивидуалност. Церера в Козирог ще ни накара да се почувстваме така, сякаш сме на божествения път към проявяване на нашите усилия поради подкрепата и насърчението, които получаваме от другите. Веста в Рак ни призовава да получим достъп до емоциите си и да използваме страстите си като катализатор за успех. Лилит в Дева също присъства в небето по време на Новолунието, показвайки ни как трябва да вървим напред по пътя си.

Неподвижните звезди Ригел и Хедус също са свързани с Новолунието. И двете неподвижни звезди носят висока амбиция и помагат да постигнем целите си, а тази просперираща луна ще даде стимул да превъзхождаме другите. Уговорката е, че тези звезди могат да донесат известна несигурност в живота ни, което означава, че трябва да се научим да се движим по течението. Това може да е трудно, защото енергията на Телеца не обича изненадите. За нас ще бъде полезно да не забравяме да приемаме нещата така, както идват, и да се справяме с живота, каквото и да се случва. Има красота и чудеса в това да не знаем какво предстои.

Новолунието е шанс да посеем семена за бъдещето и да открием какво предизвиква радост в живота ни. Жизненоважно е да се научим да живеем в момента и да запалим пламъка в себе си, като се свързваме с дейности и хора, които ни правят щастливи. Поемането в друга посока може да е трудно и рисковано, но излизането от светското и суетното ще помогне да намерим себе си и своите удоволствия. 

More Astro