Следва

На Лана Дел Рей косата на Met Gala и как да я повторим

Лед, вода с лимон и коректор: тайните на перфектната кожа на Ирина Шейк

От корицата на майския брой на Vogue Italia супермоделът разказа всичко за своята рутинна грижа за кожата, като се фокусира върху наследеното от поколенията жени в семейството й и върху важността да се грижим и за „вътрешната красота“. Защото истинската красота се крие в това „да се държиш винаги като дама“, както често повтаря майка й.

Celebrity beauty преди 1 месец

Да попиваме от знанието на околните е част от растежа на всеки. Гледаме, слушаме, възприемаме, обработваме и усвояваме. Има обаче случаи, в които това ежедневно обучение е в състояние да оформи човека малко по-дълбоко. Случва се на малките момиченца, когато гледат как техните майки, баби или лели се гримират, разресват косата си или мажат лицата и ръцете си с крем. Действия от ежедневието, които са толкова банални и толкова значими в същото време. С любопитни очички, без да разбират напълно какво се случва и защо, те стават свидетели на любовните жестове на жената към себе си и това става част от израстването.

Това, разбира се, се случва и с Ирина Шейк, която като дете обожава да гледа майка си, когато се грижи за кожата си. „Вкъщи нямахме кой знае какви продукти за красота. И поради тази причина майка ми стана особено креативна с рутинната си грижа за кожата. Научих много от нея, тя взимаше краставици и кисело мляко, смесваше ги и правеше маска, която нанасяше на лицето си през лятото, за да хидратира кожата. Всяка сурова и натурална храна, идваща от нашата градина, беше перфектна както на масата, така и на лицето."


Истории от живота: И патето станало лебед… Ирина Шейк


Ирина Валериевна Шайхлисламова, истинското име на модела, е родена в малко градче в Русия близо до границата с Казахстан, в матриархално семейство, където женската връзка е невероятно силна. „Бях отгледана от силни жени, които насърчаваха мен и сестра ми да вярваме, че сме „достатъчни“ . Благодарна съм особено на майка ми, защото винаги ми напомняше, че съм добра такава, каквато съм, че не е нужно да имам определено тяло или външен вид и не трябва да спазвам диети, за да бъда красива. Никога не ме е карала да бъда различна от това, което съм. Винаги ми е казвала, че ще намеря своя път и че е изключително важно да помня откъде идвам и коя съм. "Трябва да бъдеш мила с другите и каквото и да се случи в живота ти, винаги да се държиш като дама", обичаше да повтаря мама докато растях".

Това познание днес Ирина предава на дъщеря си Леа Де Сейн, на 7, плод на любовта й с актьора Брадли Купър. "Повтарям го и на нея: това, което има значение, е вътрешната красота. И много ме разсмива, когато ме изненада с маска на лицето и ми каже: "Мамо, вътре си хубава, защо си с маска?". Но за Ирина страстта към грижата за кожата и уелнес подходът е философия на живота, а не навик. "Първото нещо, което правя сутрин, е да изпия чаша гореща вода и лимон, а след това… слагам лед на лицето си. Това е навик, който нося със себе си от родната си страна, където студът е много полезен за кожата, и затова всяка сутрин натривам лицето си с кубче лед, за да го тонизирам."

За останалото рутината на Ирина е много проста: "Овлажнител и SPF са моите основни продукти. А също и балсамът за устни. Когато отида на снимачната площадка, винаги пристигам с готова и хидратирана кожа. Обсебена съм от грижата за кожата." Започвайки с LED маската за стимулиране на производството на колаген, която Ирина използва всяка вечер: "Нанасям Shani Darden на лицето и шията си преди лягане. Има три режима: един за проблемна кожа, един за бръчки и един за лечение на раздразнена кожа. Наистина работи, но трябва да сте последователни в използването му."

Сред марките, които харесва най-много заради техните хидратиращи кремове, Ирина споменава Augustinus Bader, Mimi Luzon и Shiseido, но супермоделът откровено предлага да не харчим твърде много за почистващ препарат за лице: „Всяка аптечна марка е добра, стига да измивате лицето си два пъти вечер“.

Друг ценен съвет относно грима: "В ежедневието рядко слагам фон дьо тен, освен ако не съм на червен килим или на събитие. Имам впечатлението, че прави лицето да изглежда по-старо, ако продуктът се настани в бръчките, но това се случва само ако не се справя добре. За това използвам този на Dolce&Gabbana или просто слагам малко коректор, тънък слой балсам за устни и съм готова. Винаги съм се грижила за кожата си и мисля, че днес това ми се отплаща. Не е нужно да носим маска от грим, за да сме красиви. Предпочитам максимално естествения вид."

Виждането на Ирина за вътрешната красота ни връща към първоначалната визия на малкото момиченце, наблюдаващо майка си пред огледалото, където грижата за себе си е жест на сладост и любов, който няма нищо общо с преследването на естетиката стандарти. "Хармонията е в различни цветове, форми и несъвършенства. Трябва да я празнуваме във всяка различна характеристика, защото това, което има значение, е вътрешната красота, а тя невинаги присъства в хора, които смятаме за естетически безупречни“, заключава Ирина.

„Трябва да бъдеш себе си. Живеем в епоха, в която искаме да сме перфектни, прелиствайки списания или размишлявайки за стандартите за красота. Искаме да имаме малък нос или устни с определена форма и се адаптираме към тази визия. Но какво е съвършенството? Всички сме перфектни по свой начин. Важно е да запомните това. Какъвто си роден, какъвто Бог те е създал… човек е перфектен именно такъв."

Няколко урока по стил от Ирина Шейк: черно, мини, леопард.

More Celebrity beauty

Марта Стюарт, 82, и защо лицето й изглежда толкова добре

Celebrity beauty преди 2 месеца

Марта Стюарт е нещо като вечна цел. Защо? Първо, защото винаги изглежда така, сякаш живее най-добрия си живот, независимо дали отпива от коктейл край басейна или хапва хайвер от сребърно блюдо върху величествено украсена маса. Второ, просто погледнете това лице.