Следва

Сапун, праскова, червено вино: маникюриТЕ на идното тримесечие

На Лана Дел Рей косата на Met Gala и как да я повторим

В ексклузивно издание на Bazaar, фризьорката на знаменитости Анна Кофоне разкрива подробности зад кулисите за ефирните къдрици на певицата.

Hair преди 1 месец

Както се променя всяка година, темата и дрескодът за Met Gala 2024 „Градината на времето“ – бе отворена за много различни шивашки и козметични интерпретации. Но за певицата и звезда от корицата на Bazaar Лана Дел Рей, последният ѝ тоалет на червения килим в крайна сметка се сведе до готическа романтика. Звездата присъства на събитието, облечена в Alexander McQueen, отдавайки почит на шоуто за Есен/Зима 2006 „Widows of Culloden“ в характерна рокля с изящен аксесоар на главата и воал от деликатен тюл.

Оригиналната шапка на Alexander McQueen Есен/Зима 2006, носена от Лана Дел Рей на Met Gala 2024

Естествено, очарованието на Дел Рей също е в съответствие с нейния избор на тоалет и лична интерпретация на темата на вечерта. Както нейният фризьор, глобалният креативен защитник на Authentic Beauty Concept Анна Кофоне, казва пред Bazaar, „Създаването на тази визия беше като съновидение на крехкост и красота, предизвикващо романтичната готика. Дълги до кръста, деконструирани вълни, поставени на красив аксесоар за глава от тюл в светлобежови слоеве, драпирани върху украсени клони – ефирно, поетично и вечно.“

Лана Дел Рей с творческия директор на Alexander McQueen Шон Макгир

Според Кофоне подготовката за натрапчиво причудливия външен вид на певицата е траела повече от месец. Заедно с архивното облекло на Alexander McQueen, прическата на Дел Рей е вдъхновена от скици, нарисувани от творческия директор на къщата Шон Макгир. „Знаехме, че искаме външният вид да бъде семпъл и ефирен и да капсулира темата„Спящата красавица“, споделя Кофоне.

Разклонената шапка на Дел Рей би направила архитектурно изявление, заради което Кофоне и звездата избират текстурирани вълни с дължина, която е колкото екстремна, толкова и вечна. Гримът на певицата е създаден от известния гримьор Етиен Ортега, използвайки комбинация от продукти на Charlotte Tilbury, заедно с продукти от неговата собствена линия, Ортега.

Как да пресъздадете прическата на Лана Дел Рей от Met Gala 2024

  1. Започнете с основа за сешоар в корените и балсам по дължината на косата, последвани от подхранващото масло за коса върху краищата, за допълнителна топлинна защита и гладкост.
  2. Нанесете мус от корените до краищата за структура, обем и издръжливост.
  3. Изсушете косата със сешоар, като заглаждате малки участъци с кръгла четка с естествен косъм и редувайте настройките на температурата, за да получите най-добрия резултат. Извийте къдриците с ролки, докато не се охладят.
  4. За да завършите вълните, срешете къдриците с гребен с широк зъб и напръскайте с лак за коса, за да изгладите хвърчащите коси.
  5. Топирайте корените, за да структурирате прическата.
  6. Завършете с нанасяне на оформящ крем върху краищата на косата за великолепно гладко покритие и фиксирайте с лак за коса.

More Hair