Следва

Прием в чест на военни, среща на върха за лидерството на жените: обиколката на принц Хари и Меган Маркъл в Нигерия

Нар на гладно всеки ден, защото...

Ако балансираната диета е сред приоритетите ви...

Food преди 4 седмици

Природата се грижи да ни осигури всички необходими средства за балансирано хранене. Едно от тях е нарът и сега е моментът да ви открием безценните му свойства, ако го хапваме всеки ден на гладно.

Според д-р Марк Хайман, нарът е плод, който можем да ядем всеки ден, тъй като е богат на антиоксиданти и е добър източник на фибри, които помагат за регулиране на нивата на кръвната захар. "Приемът на антиоксиданти намалява възпаленията в тялото и се бори с оксидативния стрес. Скорошни изследвания, проведени върху 32 произволни участници, показват, че нарът поддържа нивата на кръвната захар и намалява инсулина. Това оказва влияние върху глада, който изпитваме всеки ден, но също и върху умората и стреса. Нерегулираната глюкоза повишава нивата на възпаление, отслабва имунната система и може да доведе до синдром на поликистозни яйчници.

Балансът е ключът към здравословния и щастлив живот и всичко започва с диетата. Антиоксидантите и растителните фибри, съдържащи се в плодове като нара, винаги трябва да имат място в чинията ни. Протеинът е също толкова важен и е най-добре да избягвате преработените храни и храните, съдържащи захар. Друго изследване за нара според д-р Hyman потвърждава, че този плод помага на пробиотичните бактерии, които укрепват чревната функция, поради което е необходим за здравословен метаболизъм, който правилно изгаря мазнините и използва енергията и хранителните вещества, които приемаме чрез диетата си.

Все по-голяма част от световното население живее с повишен риск от развитие на диабет тип 2, така че балансираната диета трябва да бъде съществена част от правилната превенция. Суперхрани като нара играят важна роля. Можете да ядете обикновения нар като лека закуска между храненията, да го добавите към салати и кисело мляко за лека вечеря или да се насладите на сока му, който има божествен сладък вкус.  

More Food

Scandi рецепта: глобално обожаваните шведски кюфтенца

Food преди 2 седмици

Усещаме как идните седмици са последното време, в което имаме ентусиазъм за предимно-месни манджи (преди да дойдат жегите и аз-съм-само-на-салата), затова приготвяме БЛВ (бързо, лесно, вкусно) класическите мини скандинавски кюфтенца! 

Какво представлява пескетарианската диета и здравословна ли е тя?

Food преди 2 месеца

Всички сме запознати с растителното хранене, но не всички можем да се премахнем толкова много храни от живота си. Или може би искате да сте вегетарианец или веган, но просто наистина обичате суши. Така или иначе, пескетарианският начин на живот може да отговаря на вашите предпочитания.