Следва

Прекаляваме ли със слънцезащитата?

Колко точно време да прекарваме в миене на лицето за оптимален glow

The ? minute rule

Face преди 4 седмици

И какво ако ви кажем, че само за 60 секунди кожата ви може да се подобри? С риск да прозвучим като телевизионна реклама от 90-те (което, знаете, не е нашият стил), представяме този експертен трик, според който една минута е достатъчна за чисто, светло и хидратирано лице. Съветът идва от фармацевта, специализиран в skin care, Лена де Понс. 

Какво представлява 1-минутното правило?

Съветът е да изберем мек почистващ препарат за лице, който премахва мазнината и замърсяванията, без да засяга кожната бариера. Това, което определено трябва да следвате, е да масажирате лицето си за 1 минута с вашия почистващ продукт. По този начин "сапунът" се комбинира с водата и действат заедно, така че гримът и омазняването се разтварят и лицето се почиства в дълбочина. Без значение колко специализиран и луксозен е вашият почистващ препарат, времето е основното правило, в което си струва да инвестирате.

60” self-care

Посвещавайки 60" на грижата за кожата, вие помагате и на психичното си здраве. Тази едноминутна грижа за себе си работи като медитация - това е момент за себе си, момент на абсолютна пауза от мислите и стреса на ежедневието.

Значението на водата

Почистващите продукти не развиват формулата си и не произвеждат пяна без вода. Ето защо експертът предлага да нанасяме почистващия препарат с мокри ръце и мокри пръсти на мокро лице. Процесът е много прост: изсипваме малко от продукта в ръцете си, след което ги съединяваме и пълним с вода. Разтриваме ръцете една в друга, за да се образува пяна и масажираме с кръгови движения в продължение на 60”. Ако е необходимо, добавямв още вода за още повече пяна и след това изплакваме лицето много добре с хладка (!) вода и избърсваме с чиста (!) кърпа. 

More Face