Следва

#FreeTheNipple: голите гърди отново са хит

Trend Report: напълно прозрачни поли

Как ги носим е главният въпрос. 

All fashion преди 3 седмици


Carven

През изминалата година голотата се превърна от просто още една тенденция в почти мания, която завладя цялата индустрия. И дори излезе далеч отвъд границите си в общото културно поле. Въпреки цялостното господство на „тихия лукс“ с неговите прости, скромни силуети и приглушени нюанси, в другия край на модния спектър, постпандемичната жажда за чувственост продължава. Хората изпитват силна повишена нужда от тактилни контакти и прости удоволствия в живота. В модата тенденцията се изразява в разголени силуети, дълбоки изрезки и, разбира се, прозрачни материи. „Голите“ рокли, които отдавна спечелиха запазено място в звездния арсенал от визии на червения килим, надхвърлят холивудските партита и филмови фестивали. Дизайнерите започнаха да събличат клиентите си, вместо да ги обличат. Във всеки случай видухме толкова малко или поне минималистични дрехи на модните подиуми, че модните журналисти заговорихме за завръщането на „хероиновия шик“, а продажбите на Ozempic, който се превърна от лек за диабет в чудодейно лекарство за отслабване, достигнаха безпрецедентни височини. Но днес не искаме да говорим за това. По-скоро става въпрос за това как да подкрепим текущата тенденция, без да се съблечем голи. Колкото и да е странно, имаме опция за разумен и доста шик компромис.


Chanel Haute Couture 2024


Missoni S/S 2024

А името му е "гола" пола, която вече претендира да бъде новата "гола" рокля. Говорим за поли от прозрачни материи: шифон, мрежа, тънка коприна, органза. Те са ключова тенденция за предстоящия сезон пролет-лято 2024. При екстремни студове няма нужда да се говори сериозно за перспективата да се носят такива неща, но по-топло време ще дойде рано или късно - и сега е моментът да започнем подготовка за това. Освен това „голата“ пола, въпреки цялата си очевидна провокативност, дава огромно поле за въображение при стилизиране. Носейки я, не означава да оспорваме обществените идеи за морал и да показваме бельото си на околните. Прозрачната пола е отличен и много подходящ детайл към многослойната визия, като й придава допълнително измерение и позволява игра с текстурите. Може да се носи с издължен обемен пуловер, „мъжка“ бяла риза или голямо яке.


Alaia S/S 2024

Специфични стайлинг техники откриваме в пролетно-летните ревюта на Prada, Altuzarra, Givenchy и Carven. Ако решите сериозно да се разголите, внимателно претеглете плюсовете и минусите и подходете отговорно към избора на бельо. Най-добре е полата да е с класическа кройка, умишлено скромна и с висока талия. Плътните чорапогащници са полезни, тъй като не само ще ви предпазят от ненужни коси погледи, но и ще се превърнат в акцент във визията (особено ако говорим за чифтове в ярки нюанси). Спомнете си шоуто на Miu Miu от отминалия есенно-зимен сезон: с леката ръка на Миуча Прада, с която чорапогащите под полупрозрачни поли се превърнаха в култ. 


Givenchy S/S 2024


Proenza Schouler S/S 2024


Carven S/S 2024


Coperni S/S 2024


Prada S/S 2024


Dries Van Noten S/S 2024


Erdem S/S 2024


Acne Studios S/S 2024

More All fashion