Следва

Мъничката фланелка на Хейли Бийбър или новият звезден бременен стил

Драматичен, в розово: първият официален протрет на Крал Чарлз III

Кралят на Великобритания, който беше диагностициран с рак през февруари, но удпоредно с успешното лечение, вече изпълнява обществените си задължения, представи поразителната картина на Джонатан Йео в Бъкингамския дворец във вторник.

 

Celebrities преди 2 месеца

Крал Чарлз III представи във вторник първия си официален маслен портрет след коронацията му преди малко повече от година - удивително платно в ярки червени, розови и фуксия нюанси, показва Кралят с благо изражение и поглед, вперен директно в наблюдаващите (вижте още: Какво пише в кралския протокол за случаите, в които монархът е твърде болен, за да управлява?).

Картината, дело на известния портретист Джонатан Йео, бе показана в Бъкингамския дворец, съобщи кралското семейство в социалните медии. Видео демонстрира как кралят дърпа панделката, прикрепена към платното, покриващо новата творба. Когато я вижда, Чарлз изразява симпатична почуда. 

Маестро Йео, рисувал личности като Дейвид Атънбъроу, Идрис Елба и активистката Малала Юсуфзай, започва портрета през юни 2021 г., когато кралят все още е принц на Уелс. Изобразява го облечен в униформата на уелската гвардия, от която той е бил полковник, с пеперуда, която се носи над рамото му.

Подобно на тази пеперуда, „ролята на краля в нашия обществен живот се трансформира“, каза г-н Йео в изявлението, публикувано вчера от кралското семейство. „Правя всичко по силите си, за да уловя житейския опит и човечността, гравирани в лицето на всеки човек, и се надявам, че съм го постигнал в този портрет“, каза той, отбелязвайки, че да се опиташ да уловиш краля е „едновременно страхотно професионално предизвикателство и процес, на който се насладих и за който съм безкрайно благодарен.“

Портретът с размери 7,5 фута на 5,5 фута е поръчан от Worshipful Company of Drapers, средновековна гилдия на търговци на вълна и плат, която сега е филантропска организация. Той ще остане окачен в Drapers' Hall, офисите на компанията във финансовия район на Лондон, където има цяла галерия от монарси - от крал Джордж III до кралица Виктория.

Откриването дойде само седмици след като кралят обяви завръщането си към обществените задължения, почти три месеца след като разкри, че има рак, донасяйки осезаемо облекчение на страната си, разтревожена от поредната мъчителна промяна в британската монархия.

Г-н Йео каза пред The ​​Times, че не е знаел за болестта на краля, докато не е завършил картината, която изобразява Чарлз III в ярки цветове и внушава съзерцателен, но властен блясък. Г-н Йео е рисувал и съпругата на краля, кралица Камила, както и баща му, принц Филип. Сред останалите известни хора, позирали пред талантливия портретист, са бившият британски премиер Тони Блеър, актьорите Денис Хопър и Никол Кидман и медийният магнат Рупърт Мърдок. Маестрото казва, че най-добрите портрети са тези, които улавят визуални характеристики, които остават актуални дори когато човек остарява.

Що се отнася до краля, г-н Йео твърди, че е забелязал физически промени в четирите им сесии заедно - през което време кралят преминава през метаморфози, както в лицето, така и по отношение на фигурата. „Възрастта и опитът му подхождат“, каза г-н Йео пред The ​​Times. „Поведението му определено се промени, след като стана крал.“ 

More from View Sofia

„Светска“ Меган и „траурна“ Кейт: първата съвместна поява на Съсекс и Кеймбридж след смъртта на Елизабет II

Celebrities преди 1 година

За първи път от доста време, всъщност от юни месец, семейства Съсекс и Кеймбридж се появиха заедно публично. Легендарното събиране на четворката се случи (въпреки скандалите) след кончината на кралица Елизабет II. Семействата са в траур.  

Лек път към престола и други житейски особености - какво вещае нумерологията за принц Джордж, от днес на 9

Celebrities преди 1 година

Днес малкият британски принц Джордж навършва девет години. За случая кралското семейство пусна пореден разтапящ портрет на усмихнатото хлапе, което в никакъв случай не може да се оплаче от липса на харизма. А ние разказваме какво вещае нумерологията за живота на момченцето, родено под, съвсем очевидно много щастлива звезда.   

More Celebrities