Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 27.05 - 02.06

Юпитер в Близнаци от ДНЕС - за какво да сме готови и кои са зодиите, които ще усетят транзитa съдбовно

На всеки 12 години Юпитер завършва своята космическа ротация, връщайки се на същото място, където е бил преди 12 години и се установява в съответния знак за приблизително 12 месеца. Точно ДНЕС Юпитер е на път да влезе в Близнаци... 

Astro преди 2 седмици

От 25 май 2024 до 9 юни 2025 г. щастливата планета Юпитер ще разширява нашите хоризонти, интелект и късмет през призмата на този въздушен знак. Не бива да се изненадваме, ако в този момент наяве излязат шокиращи тайни, които разтърсват живота ни и разкриват дълго скрити неща. Подгответе се за множество „а-ха“ моменти през следващите месеци.

Юпитер се чувства слаб в Близнаци: това не е най-доброто разположение за планетата. Авторът на Starcodes: Navigate Your Chart with Choice-Based Astrology Хедър Роан Робинс казва: "Юпитер енергийно разширява всичко, до което се докосне; Близнаците означават, на буквално битово ниво, квартала, в които живеем, транспорта, който използваме, и всички видове комуникация. Потърсете улики за това как комуникацията се трансформира и предизвиква от новите технологии. Юпитер в Близнаци също ни предизвиква да не стигаме до крайности или да говорим, вместо да предприемаме действия. Полагайте специални грижи за нервната си система - има голям риск от това да се почувстваме претоварени и заляти с информация.

Този астрологичен транзит ще донесе нерешителност и свръхкомуникативност. Ще изпитваме нужда от "цялата истина" както с новините, така и с личния си живот. Може да има и измами и импулсивно вземане на решения. Но това ще върви заедно с интензивен академичен фокус, изследване на мястото, на което живеем, задълбочаване на връзките с братя и сестри и съквартиранти, и търсене на добри моменти. Юпитер в Близнаци обича да поддържа клюките и партито, така че бъдете мъдри по отношение на хората, с които се заобикаляте, тъй като сега всички сме податливи на лошо влияние. Юпитер в Близнаци винаги си търси partner in crime - може би дори повече от един - което ни кара да бъдем социални и да се срещаме с нови хора.
Робинс добавя: "Юпитер в Близнаци насърчава да разгласяваме, да пишем, да говорим, да оценяваме дивото разнообразие на нашия свят, да работим в социална мрежа и с медии. Обмислете тези идеи, след което действайте. Просто трябва да сме сигурни, че слушаме, както и говорим. За да използваме разумно тази бръмчаща енергия, нека сме сигурни, че поддържаме връзка с базовото вътрешно спокойствие.“

Юпитер се променя в зависимост от знака, в който се намира. Отслабването на Юпитер в Близнаци възниква, защото Близнаците гледат на микрониво, а Юпитер е макропланета. Помислете за таро картата Eight of Swords, която е в съответствие с Юпитер в Близнаци. Тя изобразява жена с превръзка на очите, която е задържана от граници и има осем меча около себе си. Образът означава, че сме в капан на мислите си и трябва да търсим нова перспектива, която може да дойде при нас, ако свалим превръзката на очите. Водна локва е близо до краката й, намеквайки за идеята, че нейната интуиция може да усети това, което очите й не могат да видят. Тази карта ни учи да признаваме границите си, да разбираме границите и да се фокусираме върху себе си, а не върху другите. Запазването на тази картина в главите ни, докато преживяваме Юпитер в Близнаци, е от съществено значение. Единственият изход е "през", а не "около" трудностите. Тази карта ни напомня, че не трябва да се сдържаме чрез негативни саморазговори или да позволяваме на несигурността да завладее живота ни. Важно е да се доверим на себе си и да не предаваме първоначалните си избори.

Ще има определени предизвикателства, докато се впускаме в транзит. На 19 август и 24 декември Юпитер в Близнаци и Сатурн в Риби са в квадрат. Този астрологичен транзит ни дърпа в две посоки: Юпитер копнее да бъде свободен, а Сатурн се придържа към ангажиментите. Намирането на правилните хора, път или идеологии, в които да вярваме, няма да е лесно, тъй като ще искаме да създадем свои собствени правила. Не само това, но може да се почувстваме блокирани и неспособни да вземаме решения или да постигаме напредък. Използвайте тези дати, за да размишлявате, а не да действате. Пречките може да са разочароващи, а развитието да се усеща невъзможно, така че опитайте вместо това да медитирате върху бъдещи стремежи. Тези моменти не са предразполагащи за пътуване - пътуването няма да е вдъхновяващо и може да почувстваме желание да създадем убежище в нашата местна общност или в собствения си дом, а не далеч от него.

Други важни дати, за които трябва да внимавате, включват 9 юли, когато Юпитер хармонизира с възлите на съдбата по оста Овен-Везни, което ни прави обнадеждени, популярни и убедени, че the sky is the limit. Залагането на себе си може да доведе до невероятни неща на 9 юли - ако сте готови за това. Планетата на действието, Марс, се свързва с Юпитер в Близнаци на 14 август, засилвайки драмата, конфликта, страстта и желанието. Юпитер и възлите на съдбата, по оста Риби-Дева, споделят напрегнат аспект на 18 май 2025 г. Ще имаме етични въпроси и въпроси, на които трябва да отговорим, докато решаваме кой е най-добрият път, по който да поемем и как, в какво и къде да инвестираме енергията си. Отговорът е да инвестираме в себе си, особено ако сме представители на ТЕЗИ, най-силно повлияни от транзита Юпитер в Близнаци, зодии >>>

Близнаци

Е, това е очевидно... Юпитер се премества във вашия знак, Близнаци. Това означава, че планетата на изобилието и експанзията се премества във вашия 1-ви дом, дома на Аз-а, идентичността и личните преживявания. През следващата година ще почувствате прилив на самочувствие и насърчение да бъдете себе си, да изразявате мнението си и наистина да се потопите в темите, които ви интересуват. Нещо повече, вероятно ще забележите, че получавате много внимание напоследък. Това е отличен момент за привличане и подобряване на това, което представлява дома на личността: външен вид, блясък и внимание!

Тъй като Юпитер е склонен да настоява за повече и подчертава егото, може внезапно да получите желание да промените външния си вид. Само не забравяйте, че драстичните промени в цвета на косата, козметичните промени на тялото или екстремните преобразявания може да звучат забавно в момента, но по-късно да не харесате това, което виждате. Така че, просто действайте внимателно и бавно.

Друго нещо, което трябва да се отбележи, е, че тези, които са родени с Юпитер в Близнаци, ще преживеят своето Юпитерово завръщане. Това е време да се идентифицирате отново със своите лични философии и интелектуални интереси. Може би е време да вземете курс, да пътувате по света или да помислите как се е променило мнението ви за Вселената.


Годишен ХОРОСКОП 2024: БЛИЗНАЦИ


Дева

Юпитер в Близнаци ще се движи през вашия 10-ти дом, дома на кариерата, репутацията и обществения имидж. Обиновено вие не се хвалите с нищо, но Юпитер в Близнаци ви предоставя безгранични възможности да общувате и да парадирате със знанията си – знайте, че вашето време идва. Мислете постоянно за публично говорене, проекти, документи и инвестирайте енергията си в подобни начала. 

Тъй като Юпитер е планетата на експанзията и изследването, има няколко начина, по които това може да се отрази в кариерата ви. Първият е, че кариерата ви може да ви отведе в чужбина или в друга част на страната. Може да получите възможности за пътуване или най-малкото възможности за сътрудничество с хора от далечни места. От друга страна, този транзит може да ви накара да обмислите различни кариерни пътища, за които може да сте забравили или никога да не сте мислили. Може дори да ви накара да помислите за напускане на работата, на която работите в момента.

Кармичната роля на Юпитер е да ни напомня за по-голямата духовна картина. Нещата се случват с причина - това е мотото на Юпитер. Така че каквото и да чувствате към кариерата си в момента – дори и да ви тласка в посока, в която никога не сте предполагали, че ще тръгнете – следвайте го. Никога не знаете къде ще ви отведе този транзит и това е големият шанс, който ви дава.


Годишен ХОРОСКОП 2024: ДЕВА


Стрелец

Е, Юпитер е вашата управляваща планета, Стрелци, така че, разбира се, това е голям транзит за вас. Всеки път, когато нашата управляваща планета направи голяма промяна или силно взаимодейства с нов знак, това вероятно ще се отрази два пъти повече на нас, отколкото на всички останали. Интерактивните, социалните и умопомрачителните теми на Близнаците ще ви връхлетят с пълна сила - ще ви накарат да излезете от зоната си на комфорт, за да срещнете нови хора и да опитате нови неща. Този транзит носи нова връзка за вас. И тъй като Близнаците са приказливи, ще имате повече от достатъчно за казване на почти всеки, на когото попаднете. Свързването ще става лесно. Приятелите ще са в изобилие. Работата с хора ще е лесна.

Ето още едно страхотно нещо: Юпитер сега ще се движи през вашия астрологичен дом на любовта, брака и партньорствата. Ако някога е имало момент да срещнете някой специален, той е сега! Близнаците управляват комуникацията и технологиите - така че ако можете да се облегнете на тези две неща, късметът ви ще получи малко повече тласък. През следващата година опитайте да участвате в онлайн срещи, присъединете се към онлайн групи, провеждайте телефонни разговори и се свързвайте отново с потенциални партньори в чужбина.


Годишен ХОРОСКОП 2024: СТРЕЛЕЦ


Риби

Както знаем, Сатурн в момента преминава през вашия знак, Риби. И нещо повече, Юпитер в Близнаци ще направи не един, а два големи квадрата със Сатурн. Този квадрат се случва във вашия астрологичен дом на Аз-а и идентичността (Сатурн) и вашия дом на семейни и домашни пространства (Юпитер). Честно казано, семейните граници ще бъдат от решаващо значение точно сега. Юпитер в Близнаци иска повече комуникация, повече връзка, повече идеи. Всичко това „повече“ обикновено предизвиква малко безпокойство (Близнаците са силно тревожен знак). И тъй като тази енергия се носи във вашата семейна къща, това може да се представи като безпокойство от семейния натиск да се свържете, да се ангажирате със семейството. Определянето на лични граници не е нещо, което ви харесва, но този транзит ще покаже ясно, че вече не можете го избягвате. От колко лично пространство се нуждаете? Какво ще ви донесе повече спокойствие?

Близнаци също е знакът, който свързваме с братя и сестри. Възможно е тези „гранични проблеми“ да имат повече общо с братята и сестрите, отколкото с родителите. Друга възможност е семейството ви да очаква нов живот. Например, може би братя и сестри ще имат деца или може би ще започнете да се чувствате така, сякаш вашето мислене се обръща към идеята да имате деца.


Годишен ХОРОСКОП 2024: РИБИ

More Astro