Следва

Истории от живота: Салваторе Ферагамо, най-великият обущар на света

Louis Vuitton Resort 2025

За ревюто на круизната си колекция за 2025 г. Никола Гескиер, който празнува 10 години като креативен директор на Louis Vuitton, избра за място Hypostyle Hall на парка Гюел на Антони Гауди. 

 

Runway преди 2 седмици

Както може би се досещате, Испания играе една от основните роли в тази круизна колекция, превръщайки се в нова отправна точка в пътуванията на Гескриер в пространството и времето. Дизайнерът отбеляза, че освен великият архитект Гауди, още художници (Веласкес, Гоя, Сурбуран) и режисьори (Луис Бануел и младият сценарист Родриго Сорогойена) са участвали в неговия mood board. Никола не забравя и толкова важното за марката събитие, каквото е предстоящата Купа на Америка в Барселона на 22 август, на която LV е генерален спонсор.

Ghesquière продължава да пренаписва кодовете на любимите си 80-те години (погледнете внимателно „обърнатите триъгълници“), които този път той смесва със сламени шапки с широка периферия и футуристични огледални слънчеви очила. Чрез последните Никола прави форсиран марш, наречен „назад към бъдещето“. Виждаме още финяшки копринени поли и панталони, кожени ресни на ботушите, точки и волани, ясно препращащи към фламенко.

Новата Louis Vuitton е it-bag на пролет 2024

Интересното е, че колекцията не съдържа директни препратки към Кристобал Баленсиага, чието име е най-силно свързано с испанската мода и чиято марка Гескиер ръководи в продължение на 15 години. Но има много от самия дизайнер от епохата му в Balenciaga, както и, много характерно, възраждане на деконструираната бяла пола, пресъздадена с помощта на телени куки в стила на друг велик испанец, Paco Rabanne. 

More Runway