Следва

Party advice. Малко рок с елементи на нежно вдъхновение

Естеството на шопинг манията 4 част. Съвети и рецепти за успешно пазаруване

Съвети от кухнята на стилисти и модни редактори валят тази седмица от страниците на ViewSofia....

Shopping преди 13 години

Съвети от кухнята на стилисти и модни редактори валят тази седмица от страниците на ViewSofia.
Днес Мила ще те изведе от обсебващата хаотична обиколка по магазините, за да ти сподели нейния прономерован и прошнурован вече опит в тази практика.


Като всяка жена съм тривиална по отношение на страстта си - шопинга. Обожавам дългия, разточителен, изморителен шопинг, който напълва поне 3 ръце с чанти и изпразва портфейла и по-важно – съзнанието. Време и средства за това обаче не винаги има.

И затова напоследък все по-често ‘шопингът’ се превръща в ‘грабни след работа, на път за вкъщи’. Колкото и да бързаш обаче, не бъди безотговорен. Влезеш ли в магазина, бъди спокоен, освободен и мислещ. Разгледай закачалките една по една, бавно, за да можеш да чуеш ако някоя ти проговори.

Да, те говорят, драги ми шоп-а-холици. Някои съвсем безразборно и досадно, други викат името ти с пълна сила. Сигурна съм, че говорят разбираемо, трябва само да се вслушаш. На мен напоследък само ми шептят, но се случва и някоя на изкрещи “Мила!”. И тогава, о тогава, какво удоволствие настава. Такова, каквото само хубавата дреха може да достави.

Цената няма значение. Не за портфейла ти де, за самата дреха. Говорят и скъпите, и евтините. Зависи колко късмет имаш и в какви магазини го търсиш.

Дори да пазаруваш на принципа ‘най-много два магазина’ е важно да си спокоен. Нервите не водят до шопинг терапия, а най-често до ‘Това защо по дяволите си го купих?!’. Ако все пак това те успокоява, поне се спри на секънд хенд.

В този ред на мисли най-важното – не пренебрегвай магазини, сергийки и каквито й да е странни местенца. Вярно, малко е досадно, но пък какви съкровища се намират!

Според мен най-хубаво е сам, но ако не ти допада вземи другарче по възможност от същия пол и вкусови предпочитания.

Обуй удобни обувки. Вземи малка чанта – телефон, пари, ключове и вафла са предостатъчни.

И накрая – усмихни се – пазаруването е удоволствие!
 

More Shopping