Следва

Beauty Trend Report: супер ярко червило

Новата Miss Dior е Натали Портман

Икона във всеки смисъл на думата, Натали Портман говори за еволюцията, своята и на новия Miss Dior.

Celebrity beauty преди 2 седмици

Ако има сила, която Натали Портман притежава, това е силата на убеждението. Увереността бележи знаменита ѝ кариера, разнообразна и с богата филмография, и която демонстрира нейната способност да се превъплащава в многостранни герои, от твърд антивоенен активист в Междузвездни войни до измъчена балерина в Черен лебед. Същото може да се каже и за нейния избор на посланичество – за разлика от повечето артисти днес, Портман е ограничила избора си до една единствена марка, с която има повече от десетилетна история. Звездата е представител на луксозната френска модна къща Dior, служейки като лице на аромата Miss Dior. Това повдига въпроса: откъде Портман черпи увереността си и дали тя произтича от нейното юношество?

„Голямата промяна за мен беше да се науча да търся собственото си щастие, а не да се опитвам да угодя на другите“, казва Портман, когато я питат за въздействащите уроци, извлечени от нейното детство. „Трябваше да се науча как да изразявам своята индивидуалност, да приемам нещата, които ме правят различна, и да ги празнувам, вместо да се опитвам да ги прикривам.“ Няма съмнение, че това е труден процес, макар и определено важен за формирането на идентичност. В светлината на пускането на пазара на най-новата итерация на Miss Dior - "ароматът на младостта" на Dior - Портман говори за сантименталните си спомени като дете, личната връзка с аромата и коя е тя сега.

Какъв е първият ви спомен от Miss Dior?

Беше в самото начало, още на първата фотосесия. Имах красива черна панделка на главата си, чувствах се толкова шик. Бях много развълнувана, разбира се, че вече ще ме свързват с емблематичната панделка на бутилката на Miss Dior.

Промени ли се връзката ви с Miss Dior с течение на времето?

Да, днес вече знам, че смисълът на аромата не е да ухаеш добре на другите хора. Става въпрос за миризмата, от която искам да бъда заобиколена през целия ден.


Miss Dior е първият парфюм на модна къща Christian Dior. Разкажете ни за първото преживяване, оказало значително влияние върху вас в работата ви за този парфюм.

Първата бутилка парфюм, която получих, беше подарък от Жан Рено, докато правех The Professional. Той ми купи аромата на Kenzo, който е във формата на листо. Спомням си, че се почувствах пораснала, когато ми го даде. За първи път се почувствах жена.

Какво има в Miss Dior, което ви прави толкова лоялна към него?

Празнуването на жените, женската артистичност и свобода, както и себеизразяването, се разрастват през годините, особено след като Мария Грация пое дизайна на къщата, а Делфин Арно стана главен изпълнителен директор. Акцентът върху женската страст е наистина необикновен при Диор.

Какво в обновения аромат на Miss Dior резонира лично с вас?

Напомня ми за лятна вечер с бръмчащи светулки по залез слънце и рози, люлеещи се от бриза. Просто дава усещането за хубав спомен. Освен това опаковката е толкова нежна и елегантна, напомняща историческата елегантност на марката Dior.

Ароматът и паметта са много тясно свързани. Има ли специфичен аромат, който свързвате с приятен спомен?

Една от причините да обичам толкова много портокалови цветове — или всъщност всякакви цитрусови цветове — е, че като дете израснах сред портокалова гора. Има някаква свежест, която ме връща в тези времена.

Miss Dior до голяма степен се свързва с младостта и поемането на рискове. Така че във вашия случай кой е най-големият риск за красотата, който сте поемали?

Да си обръсна главата. Беше супер смело за мен. Не мисля, че много жени го правят и всъщност беше много забавно да изпитам чувството. 

Кои са другите ви фаворити на Dior Beauty?

Обичам крема за кожички Crème Abricot. Използвам го много. Също много обичам, разбира се, моето червило 999. Харесвам и спиралата Overcurl и коректора Forever.

Разкажете ни за предстоящ проект, който силно ви вълнува.

Направих сериал, наречен Lady in the Lake за Apple TV, който моята компания, MountainA, продуцира и аз също участвах заедно с Моузес Инграм. Много се вълнувам от това. Алма Хар’ел го режисира: мистерия за убийство, която се развива през 60-те години на миналия век в Балтимор.

Имаше ли конкретен аспект от сюжета на Lady in the Lake, който наистина резонира с вас?

Бях много заинтересована от него, защото се разказваше за персонаж от еврейски произход в Балтимор през 60-те години на миналия век, а семейството ми по майчина линия е от Балтимор. Беше ми беше много интересно да си представя какво е било времето на моите предци. Освен това сериалът се занимава с въпроса кога потиснатите хора сами стават насилници, което е много интересна тема за мен.

More Celebrity beauty

Лед, вода с лимон и коректор: тайните на перфектната кожа на Ирина Шейк

Celebrity beauty преди 1 месец

От корицата на майския брой на Vogue Italia супермоделът разказа всичко за своята рутинна грижа за кожата, като се фокусира върху наследеното от поколенията жени в семейството й и върху важността да се грижим и за „вътрешната красота“. Защото истинската красота се крие в това „да се държиш винаги като дама“, както често повтаря майка й.

Марта Стюарт, 82, и защо лицето й изглежда толкова добре

Celebrity beauty преди 2 месеца

Марта Стюарт е нещо като вечна цел. Защо? Първо, защото винаги изглежда така, сякаш живее най-добрия си живот, независимо дали отпива от коктейл край басейна или хапва хайвер от сребърно блюдо върху величествено украсена маса. Второ, просто погледнете това лице.