Следва

We Love: хубавицата на мама Клаудия Шифър - Клементин де Вере Дръмънд

Филип Морис отбелязва 10 години IQOS в света – знаковата иновация по пътя към бъдеще без дим

ЧРД 10, IQOS, и подаръкът - лимитираната серия ILUMA Neon Purple.

All About Life преди 1 седмица

Филип Морис Интернешънъл (ФМИ) отбелязва 10 години от лансирането IQOS в световен мащаб – системата за нагряване на тютюн, с която компанията направи първата сериозна стъпка към реализиране на визията си за бъдеще без дим. Днес бездимните алтернативи на ФМИ се предлагат на над 80 пазара по цял свят, а IQOS е водещ в сегмента с над 28 млн. потребители, от които 20.8 млн. са спрели да пушат изцяло, а останалите са в различни стадии от процеса на пълно преминаване към продукта. 

През изминалото десетилетие Филип Морис Интернешънъл непрестанно работи в посока разширяване на портфолиото си от научно-обосновани бездимни алтернативи, взимайки предвид очакванията на пълнолетните потребители. „Тази годишнина ни дава възможност да погледнем назад към свършената работа и натрупания опит досега в реални условия, както и да затвърдим ангажимента си към изграждане на бъдеще без дим. През последните десет години преминахме през един непрестанен процес на усъвършенстване, в който портфолиото ни от бездимни алтернативи се разрастваше, оказвайки положително въздействие върху милиони пълнолетни потребители по света и в България. Продължаваме да правим нововъведения, да разчитаме на науката и да предлагаме на потребителите си продукти, които отговарят на техните нужди и представляват потенциално по-добра алтернатива на тютюнопушенето", заяви Демиан Пинтос, Генерален мениджър на Филип Морис България.


Демиан Пинтос

За да отбележи своята годишнина по пътя си на постоянни иновации и прогрес, компанията представя на българския пазар новата си лимитираната серия IQOS ILUMA Neon Purple. Тя идвя след изключително успешното ѝ лансиране в Япония, както и след успешното представяне на IQOS ILUMA STARDRIFT в края на миналата година. По този начин компанията празнува 10 години на постоянен напредък и затвърждава своята мисия да изгражда общност от милиони пълнолетни пушачи по света, които са направили промяната, като са оставили цигарите зад гърба си и са поели по пътя към бездимно бъдеще.

В центъра на вдъхновението за дизайна на новата лимитирана серия Neon Purple на IQOS ILUMA е неоновата гама на лилавия цвят. И трите модела в серията се отличават с корпус от анодизиран алуминий в ефектен виолетов нюанс – neon purple.

„С представянето на IQOS ILUMA в България направихме революция в категорията, като въведохме технологията за индукционно нагряване без нагряваща пластина в холдъра, което премахна и нуждата от почистване. Лимитираната серия Neon Purple на IQOS ILUMA също използва иновативната система за нагряване, като освен това, е отличена с престижната международна награда за продуктов дизайн на Red Dot GmbH & Co. KG за своята стилна естетика и дръзка цветова палитра”, коментира Полина Нинова, ръководител "Маркетинг и потребителско изживяване за категория бездимни продукти" на Филип Морис България. “С лансирането на този продукт празнуваме най-вече разрастването на общността ни от пълнолетни потребители и партньори, с които заедно напредваме в мисията ни за бъдеще без дим в страната. Десетата ни годишнина е начин да насочим вниманието именно към тази многообразна общност.“


Полина Нинова

Неонът и магнетичната сила на неговите цветови отблясъци се оказаха в центъра на творческото вдъхновение и на шеф Илиан Кустев и ресторантьорът Явор Сарафов, които също станаха част от своеобразното турне на Neon Purple, преминаващо през няколко големи български града, събирайки на едно място представители на IQOS общността у нас, която вече наброява повече от 350 000 пълнолетни потребители. Популярните майстори на кулинарното изкуство създадоха колекция от шоколадови бонбони, залагайки на силата на цвета на неона.


Явор Сарафов и Илиан Кустев

“Благодарим на Филип Морис България, че ни покани да отбележим 10 години IQOS в света, като създадем уникални лимитирана серия бонбони, вдъхновени от неона. Пресъздаването на цвят с храна е истинско предизвикателство, но бяхме изключително вдъхновени от идеята и затова крайният резултат е толкова успешен”, сподели шеф Кустев.

„За първи път ми се случва да развивам храна на база цвят, технология и дизайн. Вярвам, че се доближихме максимално до пресъздаването на усещането за лимитираната серия IQOS ILUMA Neon Purple с помощта на храната като изразно средство. Вдъхновени от иновациите, създадохме колекция от шоколадови бонбони, всеки със своя характер и оригинална рецепта. Заложихме на сладките нотки на черешата, инфузирана с лек полъх от аромат на тютюн, като допълнихме преживяването със сладко-солени вкусове на солен карамел и леката киселинност на касиса, като заедно трите бонбона се балансират и допълват“, коментира от своя страна ресторантьорът Явор Сарафов.


Илиан Кустев и Явор Сарафов

Присъствайки на елегентното парти за ЧРД 10 на IQOS в света, зададохме няколко ексклузивни въпроса на Полина Нинова и Шеф Кустев, вижте.

Полина Нинова: 

View Sofia: 10 години е сериозен период от време. Как се промени светът в тези 3 650 дни, успя ли да надскочи себе си, вкл навиците си?

Полина Нинова:

За нас като компания светът наистина се промени, тъй като постигнахме много в нашата мисия за бъдеще без дим. И наистина, повече от 20 милиона наши потребители по цял свят вече са преминали напълно към IQOS, оставяйки цигарите в миналото. За мен това е невероятно постижение, защото, ако се замислите - нито една политика за намаляване на нивата на тютюнопушене в света не е успяла досега да постигне това, което ние успяваме да направим с нашата основна бездимна алтернатива.

Как още се промени светът в последните 10 години? Хората просто започнаха много да харесват иновациите, тъй като те правят живота ни по-лесен. Помислете, всеки един от нас има поне по 5 различни вида зарядни, с които захранваме различни по вид и предназначение устройства. Но IQOS не е просто тренд. Той е тук, за да остане. Ние виждаме, че хората го избират, за да е непрекъснат спътник в живота им. Имаме страхотна общност в България - около 400 хиляди пълнолетни потребители вече са избрали IQOS. Всичко започва от София, градът, в който се наложихме най-бързо, но вече достигаме и до най-малко населените места в България, благодарение на устойчивата инфраструктура, която разработихме заедно с нашите партньори в страната. Вярваме, че и там има пълнолетни потребители, които биха искали да намалят вредата за себе си и за хората, които обичат.

V.S.: Помните ли моментът на премиерата на IQOS? С какви емоции го свързвате? 

П.Н.: О, да! Това за мен остава едно от най-невероятните събития, на които съм присъствала. Бяхме поканили един пърформър от "Америка търси талант", който всъщност беше с най-дългата арфа в света. Всичко беше преобразено като джунгла, а промоутърите и хостесите изглеждаха невероятно. Подготовката на събитието беше свързана с изключителни ентусиазъм и мотивация от страна на целия ни екип. Радвам се, че тези две неща са част от работната ни култура и до днес.

V.S.: Как ще изглеждат нещата след още 10 години - като цяло и по отношение на бездимните алтернативи в световен мащаб?

П.Н.: Това, което ние правим в България ще се превърне в норма за цял свят. И ние вече го виждаме. В Япония например, където IQOS беше пуснат преди 10 години, вече повече от 30% от пушачите са спрели употребата на цигари и са преминали изцяло към бездимни алтернативи. Същото се случва и на много други европейски пазари. След 10 години аз очаквам IQOS да бъде най-големият бранд в България, абсолютен лидер. Но в същото време да продължава да бъде толкова млад - като емоция, като преживяване, като креативност, като иновация.

V.S.: Неоновата Iluma, която имахме радостта да представим на първото модно събитие от поредицата View Sofia Fashion Series, има своята история. Разкажете ни повече за нея - защо в неон, защо в лилаво, защо лимитирана?

П.Н.: Стратегията на компанията е на няколко месеца да пуска нова лимитирана серия, с която да изненадва своите потребители. Но това е първата лимитирана серия, която пускаме за втори път, след успешното й представяне в Япония през 2022 г., и е изцяло вдъхновена от вибрацията на Токио, от живота и от енергията на този град. Серията Neon Purple е носител на награда Red Dot Design Award, заради комбинацията от цветове и материали, използвани при създаването й. Това е една от най-успешните лимитирани серии, която някога сме имали и се надяваме, че потребителите ще отключат успешно вибрацията на лятото с нея.

Шеф Кустев:

View Sofia: Днес "готвихте" за ЧРД 10 на IQOS. Как се подготвихте за този уникален повод?

Илиан Кустев: Само да уточним, че не става въпрос точно за готвене, а по-скоро за създаване на бутикова колекция от бонбони, вдъхновени от новата лимитирана серия на IQOS ILUMA Neon Purple. Направихме тези бонбони с моята приятелка и колежка Елица, която е невероятен шоколатиер. Вкусовете са разработени от мен и Явор Сарафов, като единият е черешов тютюн, другият - солен карамел, а третият притежава лека киселинност, с която балансира сладостта на първите два бонбона.

V.S.: С какво свързвате добрия вкус, както в готвенето и храненето, така и в лайфстайла като цяло?

И.К.: В храненето - с любов. Когато готвиш, трябва да го правиш с удоволствие, защото моята теория, е, че емоционалното състояние се отразява на храната. Ако го правиш без да ти е кеф, дори и да достигнеш до съвършенство на вкусовете, няма как да се случат нещата. А иначе добрия вкус в лайфстайла свързвам с усмивка и добро настроение.

V.S.: Когато си представяме как биха изглеждали мечтите, често в съзнанието ни изникват неонови нюанси. И в кухнята ли цветовете имат същото значение?

И.К.: Цветовете на неона са свързани с хубавите усещания, с приятното. И за това толкова много привличат. В кухнята е по същия начин, въпреки че повечето кухни са в бял цвят, което е добре от хигиенна гледна точка. Но има една много екстравагантна кухня, която се казва Ultraviolet - намира се в Сингапур и, ако не се лъжа, е най-скъпият ресторант в света. Там се организират дегустационни вечери за по 12 човека. Резервациите се правят доста напред във времето и там има точно такива неонови цветове.

V.S.: Като се заговорихме за това, има ли конкретен ресторант по света, който непременно препоръчвате да се посети?

И.К.: О, те са много! Аз съм фен на най-добрите, като например „Eleven Madison Park" в Ню Йорк. В Южна Америка има страхотни ресторанти, скандинавците също са изключително добри.

More from View Sofia

Летопис на смутното време: Александър Христов

Interviews преди 4 години

"Летопис на смутното време", като романа на Вера Мутафчиева, е една поредица, която цели да систематизира настроенията в това особено, смутно време, в което се намираме в момента. Тук ще видите и прочетете посланията на прекрасни хора, на чиято емоционалност разчитаме и в чиито усещания вярваме; ще ни споделят как усещат момента, как си представят, че ще минем през него, какво е най-важното, кои са устоите, какво препоръчват, как виждат нещата след ступора. Какво ще се промени, какво трябваше да се промени, кои са позитивите в тази непреживявана от никой съвременник ситуация. Нека си дадем надежда и да структурираме заедно проблема така, че да излезем от това по-устойчиви и по-мислещи, по-съчувстващи и по-смирени!

15 години Филип Морис България, 15 стажанта: Тино Пенчев, за правилните места и успеха според Невронауката

All About Life преди 2 години

Филип Морис България, вдъхновяващата, социално отговорна и устойчива компания – отличена като „Top Employer" през последните 5 години, да пишеш за която е чудесно усещане, а да работиш там – още по-голямо удоволствие, е на българския пазар, от 15 слънчеви обиколки. За 15 млади български студенти това е истински празник, тъй като компанията решава да отбележи повода като им даде шанс за старт в кариерата след една предизвикателна година. За лятната стажантската програма на Филип Морис България ви разказваме, запознавайки ви с 4 млади стажанта-усмивки, като започнахме с Мариана, експерт по дигитално съдържание, продължихме с Катерина - стажант в отдел "Корпоративни комуникации", а днес продължаваме с:

More All About Life

Неда Малчева, илюстратор: Digital Scouts е проект, който говори на езика на децата и има силата да ги предпази от онлайн опасностите

All About Life преди 11 часа

Като човек с глас в социалните мрежи, често се включвам в инициативи и кампании, обвързани с безопасността и здравето на децата, отбелязва талантливата художничка и майка на три деца 

Безупречен: стилът на Рая Назарян, новия Парламентарен председател

All About Life преди 1 ден

Рая Назарян е председателят на Народното събрание, избран по-рано днес с гласовете на 131 от депутатите. Харесваме тази красива жена, защото, точно както подобава на зодията ѝ - Дева, работи фино, зад кулисите, без непременна нужда от публичност и очевидно ефективно, за да бъде предложена за най-високия пост в държавата от коалицията, която спечели изборите на 9 юни - ГЕРБ-СДС.

Тенис любов и ок ли е любимият да е партньор и на корта

All About Life преди 2 дни

Две известни тенис двойки – Кейти Бултър и Алекс Де Минор, и Стефанос Циципас и Паула Бадоса, вече, уви, разделени, много често се състезават на смесени двойки на Уимбълдън, който стартира на 1 юли тази година. Но ок ли е играчите да смесват бизнеса судоволствието?  

Керхер представи звеното си за консултация, изграждане и поддържане на “Автомивки”, част от направление “Специален бизнес”

All About Life преди 2 дни

Керхер организира представяне и демонстрация на оборудването за измиване на автомобили - четкови портални и мивки на самообслужване. Експертите на немската компания показаха методологията за правилно измиване на автомобила, когато почистваме сами колите ни. Те обърнаха внимание, че е важно първо да изплакнем автомобила, след това да нанесем препарат отдолу-нагоре, да измием автомобила с четка или гъба, и отново да изплакнем отново отдолу-нагоре.