Следва

Неутралният цвят на лято 2024, за който повечето от нас не се бяха сетили

Всички носят: другото на перлите - раковини

От морската пяна.

All fashion преди 1 седмица


Roberto Cavalli S/S 24

Да си конкуренция на перлите е никак нелесна задача. Това е вечна класика, която никога не излиза от мода. Още повече, че през последните няколко години перлите надхвърлиха границите на чисто бижутерската мода. Дизайнерите правят от тях всичко – от бижута до чанти и дори цели облекла, украсени с този ценен обитател на морските дълбини. И, разбира се, перлите стават особено популярни през лятото, когато морските теми очаквано заемат централно място в стила. Но в тези рамки има ред микротенденции. Не по-малки, а понякога много по-оригинални и интригуващои Днес разказваме за една от тях. Всъщност това е най-близкият „роднина“ на вечната перли - тенденция. Във всеки смисъл. Както знаете, перлите се извличат от черупките на морските мекотели. Така че защо да не носите не само тяхното съдържание, но и самите черупки? Освен това понякога те са много естетични и толкова изразителни, сякаш не са измислени от природата, а от човешкия мозък или невронна мрежа. Да, ние (и ключови марки) ви насърчаваме да прегърнете черупките този сезон. Това е не само „по темата“, но и много красиво.


Balmain F/W 24

Ако горните аргументи не са достатъчни, хвърлете поглед към новите колекции на ключовите играчи в индустрията и определено ще се усетите убедени. Има много варианти как и с какво да стилизираме тенденцията, която, много любопитно, надхвърля пролетно-летния сезон и засяга есента и зимата. На вариации на тема морски миди попаднахме в есенно-зимните колекции на Balmain и Tibi. Експресивният творчески директор на Balmain Оливие Рустейн изобщо не пести декоративни средства и предлага да играем на едро, с огромни горнища и метални аплици във формата на черупка.

Ulla Johnson, Roberto Cavalli и руската марка Love Republic действат като единен фронт (много по-деликатен) и предпочитат бижута с малки миди. Chanel, както обикновено, има свой собствен подход: доскорошният креативен директор на бранда Виржини Виар украсява класическите костюми от туид с черупки от блестящи кристали. Но нищо не ви пречи да измислите свои вариации по темата. Например чанта от миди. Или дори цял топ, ако намерите такъв. Единственият ограничаващ фактор е въображението ви, което, знаем всички, няма граници. И защо половинчати мерки, щом е лято, когато всичко е възможно?


Sandy Liang S/S 24


Chanel Resort 25


Roberto Cavalli S/S 24


Ulla Johnson S/S 24

More All fashion

„Не взимаме назаем, купуваме“: Лоу Роуч за стайлинга на Зендая, 75% от който винтидж

All fashion преди 2 дни

Преди точно 4 месеца престурнето на Dune: Part Two се оказа абсолютният претендент за най-зрелищен стилов спектакъл на годината. Звездите на филма Зендая, Тимъти Шаламе, Флорънс Пю и Остин Бътлър направиха изумителни в модно отношение спирки из целия свят, а показанто бе епично.