Следва

Коприна, безжични слушалки и други антидоти на лятното акне

Клепачите, лилави, отиват на всеки

Наситени, но не много, прозирни, но не много, забележителни, но не много. Говорим за лилавите сенки за очи в различните им нюанси, които, противно на това, което си мислите, са удобни за носене, универсални и придават готина нотка на обичайния грим. Благодарение на озаряващия ефект върху погледа, но не само, те са хит на лято 2024.

Face преди 1 седмица

В ерата на нюд тоновете в грима, в които преобладават всички нюанси, вариращи от пясък до какао, на носенето на ярък грим се гледа (за момента) с нотка недоверие. Смятан за не много удобен за носене, защото неизбежно е по-ефектен, той принципно се пази за специални поводи. Противно на това, което си мислите обаче, едно цветно докосване наистина има силата да събуди лицето. Тайната се крие в избора на правилния нюанс лилави сенки за очи, който е в състояние да подобри външния вид, вкл. тена. Нюансите на лилавото всъщност са особено подходящи за тази цел, вижте. 

Кой изглежда добре с лилави сенки за очи?

Най-внимателните вероятно вече са забелязали: люлякът е един от най-модерните и оригинални цветове на сезона. Благодарение на многото марки, които решиха да го включат в колекцията, както като руж, така и под формата на сенки. Ако се чудите на кого лилавите сенки стоят добре, смятайки, че е труден за носене цвят, отговорът със сигурност ще ви изненада. Този нюанс неочаквано отива на всички. За разлика от синьото или бронзовото, които пасват само на определени цветове на очите, лилавото има силата да придаде на погледа и цялото лице незабавен дъх на свежест, като се адаптира към всички тонове на кожата и всички ириси.

Най-женственият нюанс на клепките

Люляковите сенки за очи са нюансът на лилавото, който повече от всеки друг има способността да омекоти погледа. Що се отнася до това на кого подхождат люляковите мазки, то това са хората с позрачен тен, на който казваме още "студен", както и на цялата палитра от средни тонове на кожата. Зелените и кафяви очи са тези, на които изглеждат прекрасно. 

Лилаво и зелено

Тези със светли очи могат да се ориентират към по-меки и студени нюанси, като зеленика, идеални за подчертаване на зелени ириси. Съветът обаче е да не се плашите от идеята да носите цвят, като налагате строги правила какво ви подхожда, защото в крайна сметка важното е да се забавлявате и в най-лошия случай всичко, което ще потрябва, е да измиете лицето и да започнете отначало. Така че въоръжете се с палитри и четки и започнете да експериментирате: ще откриете, че дори най-интензивните нюанси са удобни за носене, стига да ги смесвате внимателно. Ако не сте сигурни кой цвят лилаво да носите, инвестирайте в палитра , която ще ви позволи да експериментирате повече.

Патладжанено лилаво

Има много нюанси на лилавото, като тайната на успеха се крие, както споменахме по-рано, в намирането на най-подходящия за вас. Една идея е да се съсредоточите върху лилави сенки за очи с цвят на патладжан, които съчетават топли нюанси на лилаво и розово, които да се показват в монохроматична версия или да се редуват с по-светли сенки за очи, но винаги в сходни нюанси, за да се получи опушено око тон в тон, както в случая с визията, създадена от гримьора на звездите Патрик Та.

Лилаво и кафяво

Този нюанс подхожда и на тези с черни или кафяви очи , защото създава контраст, който ги кара да изпъкват. За да получите пълен и жив цвят, започнете с нанасяне на неутрална основа, която ще позволи на сенките за очи да полепнат по-добре и да издържат по-дълго. За да получите по-голяма интензивност, разнесете пигмента директно с върха на пръста, като внимателно смесите краищата с четката, така че резултатът да е разпръснат и много мек . Освен спирала, нищо повече не е необходимо, защото погледът е истинският герой на грима. За допълнителен щрих, след като сте усъвършенствали кожата си с лека основа, затоплете бузите с неутрален руж, клонящ към праскова и сте готови.

Какво червило носим с лилави сенки за очи?

Тяхната функция е да привличат вниманието и да са истинският герой на бюти визията (освен ако не сте избрали да опитате нещо по-авангардно, в стил Еуфория, примерно). Това, разбира се, не означава, че трикът е завършен. Ако не сте решили кой руж да изберете, знайте, че нюансите на глициния се съчетават особено добре с оранжеви и бронзови тонове, идеални за бузите и по-специално за устата. Следователно, лилавите сенки се обичат най-силно с кайсиеви и карамелени червила с лъскава и хидратираща текстура, идеални за лятото.

Вижте още: Beauty Trend Report: супер ярко червило

More Face