Следва

От нас свободата, от тях - творчеството: The Trackers за View Sofia Fashion Series

5 тренда, които ни карат да изглеждаме евтино

Тенденциите се възприемат по два начина: създадени са, за да се следват или за да се нарушават. Кога обаче трябва да прибегнем към второто и да бъдем “fashion rule breakers”?

All fashion преди 3 седмици

Напоследък трендовете се менят с всеки изминал месец и залязват преди да изгреят напълно. Нека реазгледаме кои от тях са под светлината на прожекторите и дали заслужават да бъдат там.

1. Леопардов принт

Между ултра-горещите Adidas Samba на Wales Bonner и пролетната колекция на Michael Kors, 2023 г. даде чудесен старт на леопардовия принт. А в момента той е по-жив отвсякога и намира място върху редица артикули във всеки магазин. Наблюдава се пренасищане на пазара, заради което бързо омръзва. Понеже не могат да се измислят особено много иновации на леопардовите стоки, защото самият принт е достатъчно ефектен сам по себе си и той трябва да е център, в един момент скъпото и евтиното се уеднаквяват.

Съвет: Ако все пак искате да вмъкнете леопардовото в гардероба си, е по-добре да го превърнете в акцент на визията си чрез минималистичен детайл или да сте целите в него.

2. Максималистични бижута

Максималистичните бижута са буквалната противоположност на минимализма - масивни пръстени, гердани и обеци със смели декорации и цветове. Максималистичният стил се осланя на принципа “колкото повече, толкова по-добре”.
Целият тренд и общодостъпността до него не са ни в услуга, защото не е особено трудно едно обемно бижу да придобие евтин вид. Нека захвърлим на страна целия шум около кичозния стил , защото той често е свързван с евтино изглеждащ начин на обличане.

Съвет: По-изчистените визии са перфектната основа за натрупване на бижута: ако сте целите в черно или просто сте подбрали по-basic тоалет, то тогава максималистичните бижута придават интересна нотка на аутфита и го правят необикновен.

3. Графични тениски

Невъзможно е да чуете за Y2K модата, без да се сетите за графичните тениски и техните закачливи слогани. Тишъртите с надпис „Dump Him“ на Бритни Спиърс и „Stop Being Desperate“ на Парис Хилтън остават икони за тяхната ера.

Без съмнение това е начин на себеизразяване и шанс да кажем какво мислим, без да го правим в действителност, но дали е подходящо при стилна визия? В повечето случаи цветовете, шрифтовете на надписите, дори самите текстове, пречат на модно издържания аутфит. Графичните тениски би следвало да са акцентът, което ни пречи да експериментираме с останалата част от визията ни.

Съвет: Тишъртът си остава една от най-удобните дрехи, затова недейте да го зачерквате, а го оставете за всекидневни “casual” визии, с които не може да сгрешите.

4. Baggy Jeans

Широките дънки може би са най-удобният начин да носим деним целогодишно. Да не говорим, че можем да ги съчетаем с всеки тип обувки, което предоставя неограничена възможност от аутфити.

За жалост, всички визии, които ги включват, са строго фиксирани в уличния стил на обличане, което е пречка за разнообразното ежедневие.

Съвет: Небрежността на широките дънки се стилизира най-добре с пропорцията: тясно - широко - тясно. Като най-лесен пример за подобна визия е тесен топ, широки дънки и кецове.

5. Масивни обувки

Въпреки че популярността на каубойските ботуши, на kitten heels, Mary Janes и на балеринките нараства, масивните обувки не губят своята челна позиция в света на модата. Обувките на MSCHF и Balenciaga са хит и всички са луди по тях.

Със сигурност това е един от непрактичните трендове поради трудността за съчетаване и неудобството в ежедневието. Също така масивните обувки са пречка в създаването на един елегантен облик, което ни ограничава единствено до графата streetstyle.

Съвет: Масивността на обувката може да бъде изразена чрез платформа или детайл, което може да се впише в различни стилове.

More All fashion