Следва

Стил урок на седмицата: меко, като плаж

Max Mara Resort 2025

Palazzo Ducale бе домакин на колекцията на Max Mara Resort 2025, вдъхновена от Marco Polo.  

 

All fashion преди 1 месец

Няма място, което да се мери с Венеция. Просто попитайте Хенри Джеймс, Патриша Хайсмит или някой от писателите, чиито сюжети сe случват там. Вчера Max Mara разказа собствената си венецианска приказка, завеждайки гостите в Плаващия град за най-новото си курортно пътуване. По-конкретно, до Palazzo Ducale или Двореца на дожите, сега музей и една от най-разпознаваемите забележителности на града.

Но първо присъстващите получиха интензивен курс по венецианска история. Вечерята за добре дошли за събитието се проведе в Palazzo Pisani Moretta, готическа сграда с изглед към Канале Гранде, която е претърпяла толкова трансформации, колкото и самият град. Когато е превзет и реновиран от семейство Пизани, на барокови художници, включително Тиеполо и Анджели, е поръчано да допринесат за декоративна интериорна живопис, превръщайки пространството в част от историята на изкуството, както и на архитектурата. 

За изящното шоу на пистата в Palazzo Ducale, с изглед към Площад Сан Марко, Бри Ларсън и Яра Шахиди бяха сред тези, които позираха на първия ред на гостите. Готическите колони и арки на сградата оформиха перфектния фон на изложената мода. И както направи със своята скандинавска феерия миналата година, творческият директор Иън Грифитс се зарови дълбоко в историята на дестинацията, измисляйки рядко цитирано модно вдъхновение: Марко Поло, който е бил венециански търговец, преди да стане изследовател. (И, оказва се, донякъде протофеминист.)

Неговите пътувания вдъхновяват колекция, която се основава на всичко - от приключенията му по Пътя на коприната, както е показано в богатството от копринени тъкани, до камилско бежовото и монголския кашмир, защото той прекарва две десетилетия в двора на монголския Кублай Хан.

Като се има предвид, че Венеция се превръща в огнище на търговия и връзка между Изтока и Запада в епохата на Марко Поло, тоалетите се оказаха реверанс към всичко - от традиционната готическа архитектура на града до индуски, зороастрийски и китайски мотиви. Сътрудничеството с британския моделиер Стивън Джоунс и неговите шапки в стил тюрбан също бе важен акцент.

Въпреки че Грифитс се ориентира към далечни дестинации, лоялните фенове на Max Mara ще оценят присъствието и на характерните за марката дрехи, като палтото Teddy Bear и добре познатата неутрална палитра. Това са дрехи, които биха били добре дошли в гардероба на всеки пътешественик по света.

More All fashion