Следва

View Sofia Fashion Series #1 - Wardrobe Management & Education

Почина Франсоаз Харди, принцесата на 60-те

На 80-годишна възраст почина известната френска певица и актриса Франсоаз Харди. Съобщението на сина на звездата, музикантът Тома Дютрон, дойде в социалните мрежи: „Мама си отиде“.

 

Celebrities преди 1 месец

Той не разкрива обстоятелствата около смъртта на Франсоаз, но се знае, че певицата дълги години се бореше с рак, а през 2019 г. беше диагностицирана с нов тумор. През март тази година певицата обяви, че никога повече няма да може да пее.

Харди стана известна по целия свят след участието си в конкурса за песен на Евровизия , където изпълни песента L'amout s'en va, представляваща Монако. Най-голямата й слава идва от хитовете Tous les garcons et les filles и Voila. През 2006 Франсоаз е удостоена с Големия медал на френския шансон, учреден от Френската академия, а през 2023 г. американското списание Rolling Stone я включва в списъка на 200-те най-велики изпълнители на всички времена.

Франсоаз се пробва и в киното, като играе във филма "Grand Prix" на Джон Франкенхаймер. Освен това тя определено печели статута на икона на стила, като в продължение на дълги години сътрудничи с модните къщи Paco Rabanne, Yves Saint Laurent и Andre Courreges.

"... и нима животът ни не се разпръсва бързо вечерта, като детска тъга?..."


Франсоаз, 2012 г.

Французойките са друго нещо! 50-те най-обаятелни присъствия на всички времена.

More Celebrities

ЧРД 90, Джорджо Армани! Модата никога нямаше да е същата без този мъж

Celebrities преди 3 дни

Серия от кадри, маркиращи историята на модата и един от нейните големи герои, от самото начало до днес. Армани е роден на днешния ден преди точно 90 години в Пиаченца. Белокос, достолепен и все така гениален, пожелаваме здраве и проследяваме изключителния му живот в култови снимки.