Следва

Дженифър Лопес и Бен Афлек поотделно на важен повод

View Sofia Fashion Series #1 - Wardrobe Management & Education

Крайно време беше, да съберем модната общност и да я накараме да се познава, да общува и да твори. Заедно!

All About Life преди 1 месец

На 23 май модният портал View Sofia организира съвместно с партньори и съмишленици най-голямото събитие с фокус модната индустрия в България. View Sofia Fashion Series стартира с тема Fashion Education & Management и постави началото на обединяването на всички значими автори и посланици на модата в България.

С View Sofia Fashion Series си поставихме трудната, но постижима цел да сложим София на световната модна карта. Защото "Модата не са роклите в гардероба, модата е идея, начин на живот и всичко, което се случва", по думите на Коко Шанел, а творците на мода в България са на изключително ниво и с успешни кариери, както в страната, така и по целия свят.

Първото събитие от сериите - Wardrobe Management & Education събра някои от най-значимите модни имена и в рамките на наситена програма, насочена към споделени практики и опит, размяна на идеи и знание, досег до най-добрите в модния бизнес в Европа. Направи подробен прочит на моментното състояние на модата като професия, културна традиция и артистично хоби. VSFS 01 отговори на въпросите на всички, които се занимават или планират да се занимават с мода в България, срещна младите дизайнери с техните партньори и купувачи, направи професионален разбор на тенденциите, дискутира случващото се в глобалния и оттук - в локалния бизнес с мода, начерта предизвикателствата пред бизнеса с мода и най-добрите решения за тяхното преодоляване.

View Sofia събра в красивата Зала Славейков на Френския институт представители на търговския, артистичен, академичен, визуален и стилистичен сектор. Стартирахме общностното възприемане на хората, ангажирани с мода у нас, с помощта на най-добрите практики. Помогнахме на бизнеса да се ориентира в начина, по който индивидуалните артисти създават мода. Говорихме с изключителни българи, ангажирани с проекти за най-големите световни брандове. Сред тях световноизвестният фотограф Никола Борисов, творческият консултант Юлиан Дайнов, дуото The Trackers, ръководителите на специалност Мода в НХА и Програма Мода в НБУ Николай Божилов, Яна Костадинова и Яна Дворецка, трейнинг мениджърът на Dior - Петя Петкова, великолепният хореограф Коста Каракашян, стил експертът Боян Кузески, дизайнерът Ирина Цапрева, мениджъри от My Fashion School в Тулон и др.


Николай Божилов, Яна Дворецка и Яна Костадинова


Юлиян Дайнов и Юлия Константинова


Петя Петкова - Dior


Penumbra - Ирина Цапрева


Коста Каракашян, Юлия Константинова и Боян Кузески


Никола Борисов


The Trackers и Тереза Восканян

Празник на модата, VSFS е проект за вдъхновение и професионален разговор очи в очи. С програмата занапред, с VSFS ни очаква широк диапазон от мнения, експертиза, авторски постижения, колекции на млади и утвърдени дизайнери и специален акцент върху устойчивите екологични практики в тази социално значима и творчески оцветена сфера от живота.

Благодарим на партньорите ни от Huawei, IQOS, Френския Институт в Париж и Френския Институт в България, Dior, Les Eclairs, Best Fresh Import и Dabov.

Очаквайте двете ни есенни събития от поредицата View Sofia Fashion Series, съответно през септември и ноември 2024 г.

More All About Life