Следва

БТС и Yettel и наградите в дигиталната игра „Опознай България - 100-те национални туристически обекта“

Марс в Телец, chaotic but hot, общо и знак по знак

Дестабилизиращо :/

Astro преди 1 месец

Какво се случва с времето, с енергията, с фокуса ни? Може би се чудите как да постигнете целите си за това лято, което няма да е толкова трудно за реализиране, тъй като Марс в Телец 2024 ще засегне всеки зодиакален знак. Отделете време да се съсредоточите върху основните си приоритети и Марс в Телец ще ви помогне стабилно да се отметнете всичко, за което си мислите.

Забавете темпото. Марс влезе в Телец на 9 юни и ще бъде там до 20 юли, насърчавайки ни колективно да бъдем по-внимателен към своите стремежи. Въпреки че това ще има универсално въздействие, Марс в Телец ще бъде по-видна енергия за фиксираните знаци - Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Марс в Телец също ще бъде значителен транзит за тези, които имат натално разположение на Марс в Телец, тъй като тези хора ще преживеят своето Марсово завръщане това лято. Можете да разберете дали имате натален Марс в Телец, като изчислите рождената си карта.

В астрологията Марс е известен като “Minor Malefic“ - подобно на Сатурн, „Great Malefic“, Марс е планета, която често има неприятен ефект, оттук и злонамерената му репутация. Зловредната енергия отговаря повече на предизвикателства, отколкото на нещо наистина негативно. Като се има предвид, че Марс е воюваща планета, тези предизвикателства са свързани с гняв, действия и секс. Просто казано, Марс може да бъде непостоянен. Но нестабилност възниква само ако Марс няма посока. Зловредният аспект на Марс има за цел да ни накара да се чувстваме неудобно с причина. Както се казва в старата поговорка, „Ако не се чувстваш неудобно, не растеш“. Когато Марс е насочен към нещо градивно, неговата енергия мотивира. Можете да насочите своята сексуална енергия, агресия и разочарование в нещо градивно. Всичко опира до намирането на правилния подход с Марс.

За съжаление, Марс е отслабен в Телец. Тъй като Марс и Телец са несъвместими, този транзит може да ни създаде повече проблеми, отколкото триумф. От друга страна, всеки транзит има плюсове и минуси. Основният минус е, че може да почувствате как действате и реагирате по-бавно. Марс в Телец е предизвиква никаква мотивация да стартираме нещо ново. Може да почувствате липса на енергия, което води до повече бездействие от обикновено. Това обаче може да бъде и добре. Тъй като това е по-трудна енергия за въплъщение, можете да станете по-внимателни към това, на което давате живот. Може да е идеалното време да пестите енергия, за да избегнете избухването за глупави неща и да губите мотивацията си в безизходни занимания.

Докато Марс е в Телец, воюващата планета ще отговаря на Венера, която е планетарен управител на Телеца. Влиянието на Венера ще даде на Марс в Телец енергия от типа „Аз съм любовник, а не боец“. Силното желание за обвързване и партньорство ще бъде видно поради Венера. В резултат на това Марс в Телец може да бъде по-спокоен, тъй като няма да имаме никакво желание да се караме с любимите хора. Венера ще излъчва романтична вибрация, така че сексът ще има по-дълбоко значение по време на Марс в Телец. Като цяло Марс, управляван от Венера, има потенциала да бъде относително спокойна и много влюбчива енергия.

Марс в Телец, пътувайки през небосвода, ще образува няколко важни аспекта, за които трябва да знаем и внимаваме. Първо и най-важно, Марс няма да бъде ретрограден в Телец - да! Тъй като Марс ще бъде директен в Телец през цялото време, можете да разчитаме, че това ще бъде относително по-плавен и кратък транзит, за разлика от ретрограден Марс. Въпреки че Марс няма да бъде ретрограден това лято, препоръчваме да се информирате (скоро на страниците на View Sofia) за предстоящия ретрограден Марс в края на 2024 г. За още щастие, влюбените планети ще се прегърнат, когато Марс в Телец срещне Венера в Рак на 29 юни 2024 г. Ще прехвърчат искри, когато влюбените планети се съберат! Обвързваните ще почувстват повишено привличане към партньора си, което може да предизвика спонтанни любовни прояви. Необвързаните може да се почувстват по-смели от обикновено, така че това може да е подходящият момент да направите крачка спрямо бляна си. Да не говорим, че това може да бъде изключително творчески период. Потопете се в страстните си проекти с удоволствие, за да видите какъв напредък можете да постигнете.

Малко след това може да има промяна в плановете, която можете да изпреварите. Марс в Телец работи аспектира Сатурн в Риби на 5 юли. Ако искате нещо да се промени, тогава трябва да поставите нови планове и цели в движение. Това космическо събитие може да бъде идеалното време за смяна на посоката. Може да имате новооткрита мотивация да постигнете различни цели и да поемете нови отговорности, ако искате промяна в темпото. Просто имайте предвид, че всичко, с което се ангажирате или започнете, може да изисква безкрайна издръжливост.

И накрая, този транзит ще завърши с гръм и трясък, когато Марс в Телец се присъедини към Уран в Телец на 15 юли 2024 г. Може да настъпи хаос по време на тази космическа среща. Първо и най-важно, бъдете внимателни! Този транзит може да доведе до неочаквани инциденти, така че внимавайте за обкръжението си и как натоварвате тялото си. Бъдете особено внимателни, ако решите да участвате в спонтанен сексуален акт. Освен това това може да представлява шанс за преодоляване на непредвидено препятствие. Не забравяйте да предприемете действие, вместо да останете в режим на полет или битка, когато се сблъскате с уникален обрат на събитията.

Какво ще бъдете вдъхновени да правите, докато Марс е в Телец? Ето какво можете да очаквате от навлизането на Марс в Телец според вашия слънчев знак, лунен знак и/или Асцендент (задължително четем и за трите, надолу):

Овен

Парите не растат по дърветата, Овни. Тази фраза може да отекне в ума ви, след като Марс в Телец удари втория ви дом, дома на личното богатство и вещите. Част от вас може да копнее за стабилност и сигурност. Това обаче може да не ви дойде толкова лесно, колкото сте се надявали. Вече знаете, че ако искате нещо, трябва да работите за него. За щастие, Марс в Телец може да се превърне в евентуалния ритник в дупето, от който се нуждаете, за да създадете повече изобилие в живота си. Намерете своята мотивация, за да можете да правите повече пари, докато работите за постигане на финансовите си цели.

Телец

Нищо няма да застане на пътя ви, Телци. Обикновено вие сте непритеснителен земен знак, който не обръща много внимание на суматохата наоколо. Но това може да се промени, след като Марс в Телец активира по-настоятелно отношение във вашия първи дом, дома на идентичността. Кажете сбогом на хладния, спокоен и събран Аз, когото някога сте познавали. Марс ще ви насърчи да бъдете по-откровени, енергични и агресивни. Няма да има нищо, което да не можете да направите по време на този марсиански транзит. В резултат на това можете да станете лидерът, който искате да видите в света.

Близнаци

Пауза за каузата, Близнаци. Цялата скорошна космическа активност вероятно ви е накарала да бързате. Вместо да се гмуркате прибързано, е по-добре да се движите с много по-бавно темпо, тъй като Марс в Телец енергизира вашия дванадесети дом, дома на подсъзнанието. Марс в Телец ще привлече вниманието към това как енергията ви се източва. Може да разберете, че сега е време за почивка, а не за действие. Вместо да подскачате, Марс в Телец ще ви насърчи да се оттеглите. Отделянето на време за почивка може да ви даде ясна гледна точка върху това за какво трябва да работите и около кого трябва да бъдете. 

Рак

Може да почувствате, че нямате време за губене при подреждане на социалния ви календар, когато Марс в Телец събуди вашия единадесети дом, дома на приятеслтвата и социалния живот. Лятото бързо наближава, така че трябва да започнете да планирате няколко неща. Може би има приятели, които искате да посетите. Може би има няколко бъдещи събития, на които бихте искали да присъствате. Може дори да имате някои планове, които вие и вашите приятели трябва да утвърдите. Ако искате да имате най-доброто лято някога, използвайте Марс в Телец, за да настроите социалния си календар. 

Лъв

Ако нещо не ви харесва, променете го. Да бъдеш завършен и успешен е нещо, с което много се гордеете. Скорошната космическа енергия може да ви е вдъхновила да направите нещо ново. За щастие можете активно да работите за амбициите си, тъй като Марс в Телец мобилизира вашия десети дом, дома на кариерата и репутацията. Дълбокото желание да бъдете признати за нещо невероятно може да бъде основната ви мотивация. Опирайки се на тази мотивация ще останете фокусирани, докато работите към нови цели и етапи. Стига да сте последователни и усърдни, можете да достигнете нови нива на успех до края на този транзит. 

Дева

Какво чакате, Дева? Натиснете газта, защото Марс в Телец удря вашия девети дом, дома на духовността, пътуването и висшето образование. Няма време като настоящето да направите нещо ново. Не ви е писано да останете блокирани в текущата си физическа, интелектуална или духовна позиция. Марс в Телец е тук, за да ви напомни да растете. Може да има шанс да пътувате някъде на ново място или сами. Можете да използвате това като шанс да се ангажирате с образователна дейност, ако искате да научите нещо ново. Не забравяйте, че опитването на нови неща през това време ще бъде част от вашето духовно пътуване. 

Везни

Интимността може да бъде много повече от просто секс, Везни. Помислете какво означава една връзка за вас, защото Марс в Телец вкарва интензивност във вашия осми дом, дома на интимността и дълбоката връзка с другите. Независимо от статуса на вашата връзка, може да ви е от полза да отделите време, за да обмислите своята гледна точка за интимността. Сексът определено може да бъде част от това, тъй като химията и привличането имат значение в романтичната връзка. Въпреки това може да осъзнаете, че имате нужда от много повече от физическа искра с някого. Емоционалната и интелектуалната интимност ще бъде също толкова гореща, колкото и физическото привличане. Почитайте това, от което се нуждаете, за да имате добре закръглен любовен и сексуален живот.

Скорпион

Признайте, ако не сте доволни от нещо в партньорствата си, Скорпиони. Може да станете по-раздразнени от партньора си от обикновено, тъй като Марс в Телец ще влоши вашия седми дом, дома на ангажираността и взаимоотношенията. Независимо дали става дума за романтична връзка или професионално партньорство, може да се дразните от това, че трябва да работите заедно с някой друг. Тъй като това може да е разочароващо, може да се наложи да се заемете с всички проблеми, когато възникнат, вместо да се преструвате, че не сте обезпокоени. Навигирането в разочарованието може да е трудно. Но отношенията ви ще се подобрят, ако отделите време за коригиране на проблема, вместо да го игнорирате. 

Стрелец

Време е да приведете дупето си във форма, Стрелци. Възползвайте се от енергията, която ще имате, докато Марс в Телец се движи през вашия шести дом, дома на здравето, рутината и добрите навици. Може да има нещо, с което искате да започнете, за да подобрите цялостното си качество на живот. Може би е време да се върнете към редовен режим на упражнения, за да изградите силата си. Можете да коригирате хранителните си навици, така че да се наслаждавате на неща умерено. Може дори да има шанс да напреднете в работата си или към професионална цел. Не позволявайте на тези възможности да ви подминават! 

Козирог

Какво ви възбужда, Козирози? Изследвайте своята чувственост, когато Марс в Телец завладее вашия пети дом, дома на удоволствието. Независимо от състоянието на връзката ви, сексуалният ви живот ще процъфтява. Марс в Телец ще стане ваш сексуален водач. Можете да четете еротика, да купувате нови играчки и да носите скъпо бельо, за да създадете настроение. Може дори да е време да опитате нови неща в и извън спалнята. Може би ще бъдете достатъчно смели, за да изследвате превратностите или да опитате нова секс поза. Никога няма да разберете какво харесвате или колко добре може да се почувствате, докато не излезете от зоната си на комфорт. 

Водолей

Разделен дом не може да устои, Водолеи. Личният ви живот може да е малко хаотичен, тъй като Марс в Телец усилва енергията във вашия четвърти дом, дома на семейството и жилището. Може да преживеете повече сблъсъци на вътрешния фронт от обикновено. Тъй като Марс в Телец може да засили потенциалната враждебност, трябва да помислите какво наистина си заслужава да отстоявате. Може да разберете, че някои битки са просто разногласия, които могат да бъдат разрешени по по-цивилизен начин. Съсредоточете се върху намаляването на влошаванията в домашния живот.

Риби

Ще има къде да отидете и хора, които да видите, Риби. Очаквайте да сте в движение, докато Марс в Телец се настанява във вашия трети дом, дома на комуникацията и любопитството. Може да имате силно желание да се включите в непосредствената си общност. Посещението на местни събития и полагането на усилия да се срещнете със съседите си е чудесен начин да започнете. Тъй като ще сте в движение, може да искате да внимавате къде стъпвате! Отделете малко време, за да погледнете и в двете посоки, преди да пресечете улицата, и внимавайте, докато шофирате. Не искате да попаднете в произшествия, когато сте навън в града.

More Astro