Следва

В памет на Франсоаз Харди: френската икона на стила и кръстница на Comme des Garçons

"Тя не е французойка": критики към Vogue за корицата с Джиджи Хадид, посветена на Олимпиадата в Париж

Френският Vogue е жестоко критикуван онлайн, защото избра американката Джиджи Хадид, вместо френски модел, за корицата на специалния си брой, посветен на Олимпиадата в Париж. 

Celebrities преди 3 седмици

Самата Джиджи също е обект на хейт, главно с аргумента, че „не е в спортна форма“, за да бъде заснета на корица, посветена на спорта. Ситуацията не се променя дори от факта, че не само Джиджи, но и френската актриса Изабел Юпер се появиха в рекламния клип, посветен на изданието.

„Съществуват и френски спортистки“, „Нямаше ли спортистка, която представляваше френския отбор? Защо винаги да виждаме един и същ модел на корицата?“, „Тя не е спортистка и никак не е елегантна, лош избор“, четем под публикация в Instagram на списанието.

Заслужава да се отбележи, че Джиджи и сестра й Бела често са изправени пред критики онлайн. Някои ги обвиняват, че са непо бебета и постигат всичко само благодарение на факта, че звездните им родители и роднини ги издигат всячески. Джиджи също често е критикувана за фигурата си, като мнозина смятат, че не е достатъчно слаба за модел (прочетете още:  Nepo babies: обичани и мразени едновременно, децата на звездите владеят света).

Напоследък кариерите на сестрите бяха застрашени - причината за това стана политическата позиция на Хадид, която се обяви в подкрепа на Палестина в конфликта с Израел. Според слуховете, шумният роман на Джиджи с Брадли Купър, който според запознати става „все по-сериозен“, всъщност е само в името на PR и е необходим точно за възстановяване на кариерата на Джиджи. 

More Celebrities

ЧРД 90, Джорджо Армани! Модата никога нямаше да е същата без този мъж

Celebrities преди 3 дни

Серия от кадри, маркиращи историята на модата и един от нейните големи герои, от самото начало до днес. Армани е роден на днешния ден преди точно 90 години в Пиаченца. Белокос, достолепен и все така гениален, пожелаваме здраве и проследяваме изключителния му живот в култови снимки.