Следва

Giorgio Armani Menswear Spring/Summer 2025

Дебютът на Алесандро Микеле за Valentino Resort 2025 и нищо вече не е същото

Новият творчески директор на Valentino Алесандро Микеле представи дебютната си колекция за модната къща два месеца по-рано от планираното. Лукбукът на круизната колекция, който се състои от 171 ансамбъла, се обсъжда активно онлайн.

 

All fashion преди 1 месец

Мнозина вярваха, че бившият креативен директор на Gucci, който създава цветни колекции с много волани и щампи и произвежда театрални lookbooks сезон след сезонa, ще направи същото във Valentino. Очакванията на мнозина се оправдаха: дебютът на Микеле се оказа различен от Valentino, с която феновете на марката свикнаха през последните 25 години под творческото ръководство на Пиерпаоло Пичоли. Няколко модела с характерна хубост участват в заснемането на лукбука, включително 19-годишната рускиня Вера Лемелехес от агенция Avant .

Колекцията е доминирана от ярки цветове и геометрични щампи, феерични рокли, козина, перли и изобилие от бижута. Модните медии и социални мрежи обсъждат ударно новата колекция, а мненията са полярни. 

Промяната на концепцията е голям удар за повечето традиционни почитатели на Валентино Гаравани и неговата мода в годините, вкл. тази на креативните директори след него - Алесандра Факинети, Мария Грация Кюри и Пиерпаоло Пичоли. Тези фенове надали искат да изглеждат като пътуващи с цигански табор. Факт е, че дрехите на Пиерпаоло също не бяха минималистични и прогресивни, но представената от Микеле круизна колекция изглежда съвършено друга, дори, според някои определения - гротескна, и може да бъде разбрана и оценена само от много изтънчена публика. 

Въпреки факта, че мнозина смятат, че в този лукбук няма нищо традиционно за Валентино, Алесандро Микеле все пак работи с архивите на Къщата, правейки колекцията. Леопардов принт, кожени маншети и обувки с панделки намигат към предишните колекции на Valentino. Младата публика вероятно хареса завръщането на Микеле в модната индустрия, но не и "завръщането" на Gucci с него. Но не сме убедени, може и да харесват и това.  

„С цялата си любов към Пиерпаоло никога не съм искал да купувам нещо от Валентино. Можете да се възхищавате на уменията му в цветовете и формите колкото си искате, но чантите и обувките с шипове, блузите с накъдрени орнаменти и дънките с пайети не ме мотивираха да спестявам, за да харча за тях. Микеле ми продаде дантелени чорапи до коляното, щедро украсени с бродерии микро чанти, сякаш намерени в римска катедрала и обувки на ток от гоблен, и това ме кара да го обожавам, искайки още и още", четем в Телеграм. 

„Който е бил разстроен от напускането на Микеле на Gucci, вече няма причина да е тъжен - сега имаме същото от Valentino", е мнение от X. 

Пълното, а не междусезонно, дебютно шоу на модна къща Valentino под ръководството на Алесандро Микеле ще се състои през септември на Седмицата на модата в Милано.

More All fashion

И Шарлийн в цвета на сезона, elegantissima

All fashion преди 17 часа

Три дни преди началото на Олимпийските игри в Париж първата двойка на Монако показа на обществеността олимпийските факли от личната колекция на принца на Монако. Шарлийн моментално спечели златния медал за елегантност, облечена в огненочервен копринен гащеризон от Elie Saab.      

Тихият лукс не е за всеки: Loro Piana ще загуби всички, които предпочитат дискретното милионерство

All fashion преди 1 ден

Известна сред хората от „висшeто общество“, политици и милионери, модната къща за дрехи и обувки Loro Piana е изправена пред популярност, която според стилистите може да й изиграе жестока шега. Днес марката, прочута с кашмира си, все повече се превръща в обект на желание за хора, които не са от целевата й аудитория, съобщава Intelligencer.

Тези 21 красавици: чантите на сезона, които си заслужават труда, респективно разхода

All fashion преди 5 дни

За друго може и да се въздържим, но за инвестиция в дизайнерска чанта - не. В точния епицентър на лятото, жаждата за секси лукс се засилва неимоверно, а в момента текат и намаленията...