Следва

Gucci Menswear Spring/Summer 2025

Giorgio Armani Menswear Spring/Summer 2025

В мъжката колекция Пролет/Лято 2025 Джорджо Армани остава верен на себе си, като също така поставя едва забележима граница между предишното шоу на другата си линия - Emporio Armani. От нея настоящото шоу краде спокойните силуети, ризите с драматични изрезки и почти шалвари, пъхнати в груби ботуши.

 

All fashion преди 3 седмици

Но ако в Emporio Armani маестрото ни покани да пояздим кон и след това да се полюбуваме на лавандуловите полета, то в Giorgio Armani той ни пренесе за минути в оазис на тишина и спокойствие, който лесно можеше да се разпростре някъде сред палмите в някой италиански двор. 

Армани разшири удоволствието и „пласт по пласт" изведе на модния подиум всички нюанси на сивото и бежовото, постепенно преливащи в кремаво, карбон, бронз, тъмносиньо и след това синьо-черно.

Забелязахме велурено бомбър яке, облечено върху подходящ пуловер, пъхнат в панталони с тиранти и плисета - в стила на визиите от ранните колекции на 70-те години. Забелязахме и отпечатъците на палми (по-скоро като негативи) върху копринени комплекти от панталони с ризи или жилетки, подкрепящи идеята за рай за релаксиращо забавление. Първоначално бяха черно-бели, но впоследствие гамата се сменя и вече е в зелено, синьо, розово. С логичния завършек на спектакъла цветовете се задълбочават, за да видим накрая няколко костюма в почти черно.

Армани се поклони с Лео Дел'Орко (който също се появи и в края на ревюто на Emporio Armani) и Джанлука Дел'Орко, ръководители на мъжкия отдел на Джорджо Армани.

More All fashion