Следва

Prada Menswear Spring/Summer 2025

Louis Vuitton Menswear Spring/Summer 2025

Може да изглежда като репетиция за Олимпиадата през 2024 г., която е на път да започне във Франция, но това беше мъжкото шоу на Louis Vuitton Le Monde est à Vous (Светът е твой), водено от (изявено) Фарел Уилямс, придружен от симфоничен оркестър и хор, соул певците Tems и DJ Waffles.

 

Runway преди 3 седмици

В очакване на Олимпиадата Фарел превърна територията на централата на ЮНЕСКО в истинско поле, подходящо за състезания по всякакъв спорт - мащабите са повече от впечатляващи. Зад глобуса на ЮНЕСКО с диаметър 15 метра се вееха знамена на света, борейки се в същото време с поривите на вятъра.


Фарел Уилямс пред GQ: "Не съм в Louis Vuitton, за да правя едни и същи катарами за колани всяка година"


Спектакълът беше открит с няколко костюма (по всички закони на жанра те можеха да бъдат включени във финала на шоуто, тъй като попадат в категорията „вечерни“). Следват сини, черни и зелени карирани комплекти, базирани на модела, използван за Air Afrique, панконтиненталната авиокомпания, която лети от 1960-те до 2002 г. Оттук и щампите, логото и брошките на LVAirways във формата на самолети.

Имаше и кожени бомбъри, които лесно можете да си представите на авиатори, и къси кожени палта, бродирани с кристали и цвете с монограм. Камуфлажът, често използван от Фарел, сега имитира пикселизираното изображение на кожата на питон, а якетата се превръщат в истински карти на света. Емблематичното каре на damier също бе включено - вкл. отпечатано върху кожата.

Специално внимание заслужава многобройната група аксесоари - чанти под формата на мечове и бинокли, очила и украси за глава от всякакъв вид (спряхме се на червената качулка, сякаш от желе), нови версии на култовите шопъри Neverfull и Speedy и на разбира се, куфари, включително прозрачни, които моделите превозваха на колички.

More Runway

Dior Haute Couture AW25: ако гръцките богини спортуваха

Runway преди 1 седмица

Мария Грация Кюри ли е най-модерният дизайнер днес? Този въпрос си зададохме, виждайки новата колекция висша мода на италианската дизайнерка за френската модна къща. Мария Грация просто изостави традицията на корсажите и представи иновативен Sporty Couture.

Alexis Mabille и Stephane Rolland Haute Couture 2025 - Ода за мечтата за Париж

Runway преди 2 седмици

Двамата френски дизайнери създадоха и показаха колакциите си съвместно на Седмицата на висшата мода в Париж. За фантастичните силуети аплодисментите се оказаха нестихващи, а причината е разказаната история, или по-скоро мит, за Париж, който никога не спи.