Следва

Strawberry Full Moon Solstice 2024 - ДНЕС!

Безупречен: стилът на Рая Назарян, новия Парламентарен председател

Рая Назарян е председателят на Народното събрание, избран по-рано днес с гласовете на 131 от депутатите. Харесваме тази красива жена, защото, точно както подобава на зодията ѝ - Дева, работи фино, зад кулисите, без непременна нужда от публичност и очевидно ефективно, за да бъде предложена за най-високия пост в държавата от коалицията, която спечели изборите на 9 юни - ГЕРБ-СДС.

All About Life преди 3 седмици

Елегантна, изящна, облечена винаги шик, с приятна артикулация и много добре поддържана външност, госпожа Назарян е едно от най-красивите присъствия на политическото поле. Оттук и интересът ни към нейната личност, включително в аспектите на модата и стила.

Рая Назарян е трети мандат депутат, преди да оглави 50-ия ни Парламент. Тя е сред много младите парламентарни шефове в историята на България, припомняме: най-младият председател в историята на парламента е 27-годишният Димитър Тончев, който е начело на 3-ото Велико народно събрание; 1-ото се председателства от 36-годишния Петко Каравелов, Второто - от 37-годишния Петко Каравелов, 52-годишния Петко Р. Славейков и 31-годишния Никола Сукнаров. Следват Димитър Греков, 36, Стефан Стамболов, 30, Димитър Тончев, 30, Захари Стоянов, 38, Димитър Петков, 34, Теодор Теодоров, 35.

След избора ѝ днес, Рая Назарян каза:

"Първо бих искала да благодаря за оказаната висока чест и за полученото доверие. С днешното гласуване се дава възможност за нормално развитие на политическите процеси и ефективното функциониране на държавната власт. Народното събрание независимо от степента на общественото доверие е единствената платформа за легитимиране на изпълнителната и законодателната власт. Затова нашата обща отговорност на всеки един народен представител, независимо от ролите на опозиция и управляващи е да дадем възможност за нормализиране на политическите процеси и да отговорим на очакванията на обществото за стабилност, сигурност и справедливост. Независимо от политическите си различия, всички ние носим отговорност за качеството на политическите дебати и за актовете на Народното събрание, които трябва да съответстват на общоприетите разбирания за авторитет и достойнство. Вярвам, че всеки един от нас ще полага усилия в тази насока. На мен може да разчитате за диалогичност, справедливост, равнопоставеност и безусловно спазване на Конституцията, законите и правилника на дейността на НС. Благодаря ви!"

Вижте още: Стилът на Корнелия Нинова по повод мандат 4 и ЧРД 54

За нея знаем, че е адвокат с над 12 години юридически стаж, от които десет като адвокат в областта на облигационното, вещното, застрахователното, семейното и наследствено право и свързаният с това богат процесуален опит по търговски, граждански и административни съдопроизводства пред Българския съд. Специалист по медиация и извънсъдебно уреждане на правни спорове. Член на Софийска адвокатска колегия, съдружник и съучредител на Адвокатско дружество.

Зодия Дева, родена на 16 септември 1985 във Варна, Рая е амбициозен, трудолюбив и пунктуален човек, вгледан в подробностите, перфекционист. Не обича показността, но не страда от излишна скромност. Отличен администратор, лидер в сянка, съсредоточен в резултатите повече, отколкото в думите. С Луна във Везни, тя е перфектният медиатор при спорове, добронамерена към всяко мнение, дипломатична и емпатична. Позицията на Венера в Лъв обуславя начина, по който я виждаме отстрани в чисто стилов и поведенчески аспект - горда, красива, достойна жена с високо самочувствие, която има и необходимостта, и способностите за изява.

Очарователният син на госпожа Назарян се казва Раян, на 12, и обича да придружава красивата си майка по задачи, както забелязахме по време на динамичната предизборна кампания в София.

View Sofia има традицията да се вглежда в детайлите от стила на известните ни политици, защото опитът ни показва, че те казват много, при това неща, които няма как по друг начин да бъдат усетени. В случая с новоизбрания председател на Българския парламент имаме великолепен пример за дискретен, обран, елегантен, скъп, но ненатрапчив стил, на фината линия между тихия лукс и бизнес обличането.

Вижте още: Стилът на Мария Габриел - вероятният нов премиер на България

На благодарната фигура стоят прекрасно предпочитаните от красивата първа дама в българската политика костюми с вталени блейзъри и поли до коляното. Тъмните цветове, най-доброто за попрището, на което госпожа Назарян се изявява, комплиментират хубавия смугъл тен на лицето, бадемовите очи и медно русия цвят на косата.

Рая зае най-високия пост в държавата днес в отличен костюм от две части, комбиниран с фина бяла риза, която нямаше да ни впечатли, ако не беше материята, достатъчно тънка, за да се покаже ръкавът на ризата под маншета на сакото, нотка женствена фриволност, както и фактът, че бе закопчана догоре - знак за сериозност и отношение към символите и знаците.

Във вчерашния ден, първи за 50-ия Парламент, Назарян облече също костюм, само че от черно букле, изключително елегантен, семпъл, приятно не строг, и скроен перфектно.

Сака, ризи и блузи отдолу, в кремаво, бяло, беж, няколко нюанса на синьото и любимото черно съставляват универсален, удобен и секси гардероб, който ни напомня на някои добри филмови адаптации за успешни жени в политиката и публичната сфера въобще. Не знаем дали Рая Назарян ползва стилист, по-склонни сме да мислим, че разчита на себе си, но обличането ѝ е повече от подходящо за поста, позицията и занятието ѝ.

Към гореописаната основна цветова палитра Рая Назарян добавя умело смели, но отново в елегантни нюанси цветове - мента, пудрено розово, небесно синьо, а понякога си позволява и принт, но отново премерен и шик - върху жакард или плетива. Тя определено повтаря тоалетите си, носейки ги по доста пъти, което адмирираме, и има удивително точна преценка за бижутата - само няколко, но скъпи и натоварени по-скоро с емоционално съдържание, отколкото изпълняващи функцията на аксесоар.

Пожелаваме на Рая Назар Назарян успех в Парламента и сила да дриблира между нелеките роли, които е избрала в живота си - на майка и политик!

Вижте още: Стилът на Теодора Генчовска, външен министър на България, по повод ЧРД

More All About Life