Следва

Неда Малчева, илюстратор: Digital Scouts е проект, който говори на езика на децата и има силата да ги предпази от онлайн опасностите

Strawberry Full Moon Solstice 2024 - ДНЕС!

Extra special! 

Astro преди 3 седмици

Ягодовата луна през юни, шестото пълнолуние за 2024 г., е точно ДНЕС, първият ден на лятото, така че сега е най-добрият момент да се облегнете и да прочетете за магията на този аспект >>>

Отбелязвайки последното Пълнолуние на пролетта и първото на лятото, Ягодовата луна представлява време на движение и промяна, като мнозина вярват, че силите на лунния цикъл влияят на нашите настроения, емоции и чувства. Въпреки че това може да звучи смущаващо, Ягодовата луна често е много положителен момент, като тази година пада в кардиналния земен знак Козирог, олицетворяващ успех, признание и наследство, като същевременно дава началото на сезона на Рака. Ягодовата луна е специална с това, че е първата от двете пълни луни в Козирог тази година, като енергията й в Козирог я прави идеално време да се съсредоточим върху успеха в кариерата си и да работим за превръщането на стремежите в реалност.

Нещо повече, тъй като тази година Ягодовата луна пада в деня след Лятното слънцестоене, ще видим „Лунна илюзия“ (както е наречена от американския астроном Боб Берман), в която луната ще изглежда по-голяма от обикновено. А защо се нарича ягодова луна? Въпреки това, което може да очаквате, Пълнолунието през юни не си е спечелило това име, защото е розово или има някакъв червеникав оттенък, напротив, днес Луната ще придобие по-златист цвят. Четем надолу откъде произлиза името, както и неговото духовно значение, кога можем да го видим в България, какво означава за всеки знак и всичко останало, което си струва да знаете в деня на Ягодовата луна юни 2024 г.

Какво представлява Ягодовата луна?

Въпреки че може (разбираемо) да очаквате името Strawberry Moon да произтича от розовото сияние, което може да излъчва, имената на Пълната луна обикновено са вдъхновени от сезоните, метеорологичните модели или животните, които процъфтяват през определени периоди. Според НАСА името идва от индиански племена като алгонкин, оджибве, лакота и дакота, които я наричат ​​Ягодовата луна, защото означава времето за събиране на зреещи ягоди и други плодове. Алтернативните имена на ягодовата луна включват Медена луна, произтичащо от факта, че това е времето за косене на ливадите. Всяка луна има свое уникално дадено име, от Вълчата луна през януари до Синята луна през август. Ако се интересувате да научите повече за това откъде произлизат тези имена, определено препоръчваме това начинание днес. 

Кога е ягодовата луна в България?

Шестата пълна луна за годината ще бъде видима от деня след лятното слънцестоене - петък, 21 юни - въпреки че ще бъде най-ясна в небето в събота, 22 юни.

Супер луна ли е?

Супер луна се случва, когато Луната е в най-близката си точка в своята орбита до земята по същото време като Пълнолунието, което я кара да изглежда особено ярка и голяма. Пълнолунието през юни обаче не е суперлуние. Следващото такова трябва да бъде на 19 август с Есетровата луна. Това обаче е първото от две Пълнолуния в Козирог. „Този ​​месец пълната луна попада в трудолюбивия, фокусиран върху успеха Козирог – това всъщност е първото от двете пълнолуния в Козирог (следващото е на 21 юли), което означава, че една определена област от вашата натална карта получава двойна доза магическо действие през това време лято“, казва Ема Хауърт, астролог на GLAMOUR и автор на The Astrology Almanac. „Ако сте готови да се съсредоточите върху това, което искате най-много, и да намерите начин да го получите, това е моментът да действате.“

Какво е специалното за ягодовата луна през 2024 г.?

Тъй като се пада в деня след Лятното слънцестоене, Ягодовата луна през юни е най-ниското пълнолуние за годината, което ще я накара да изглежда много по-голяма от обикновено, според НАСА. Нещо повече, според Space.com, Пълната луна ще премине пред звездата Антарес (най-ярката звезда в съзвездието Скорпион) на 20 юни, но за съжаление не можем да забележим това с просто око.

Как ни влияе Ягодовата луна?

Антонела, професионален астролог в Psychic World, обяснява как Ягодовата луна може да се прояви във поведението, казвайки: „Тъй като Ракът и Козирогът представляват майката и бащата на зодиите, очаквайте да се преразгледаме и да възстановим себе си, използвайки това събитие, за да осигурим усещане за сила и енергия. Това ще доведе до възможности за растеж, нови връзки и самолечение.“ Тя добавя: „Зодия Рак олицетворява майчина, грижовна любов, докато Козирогът е типичната бащинска фигура, която обича отговорността. Следователно ще бъдат дадени големи уроци и зодиите Овен, Рак, Везни и Козирог, които ще почувстват най-много ефекта му."

„Комбинацията от двете решаващи астрологични събития - Ягодовата луна и Лятното слънцестоене - също ще донесе възможност за проявление, изчистване на минали проблеми и насърчаване на самоутвърждаването.“ Ема добавя: „Всеки знак ще преживее това Пълнолуние по различен начин в зависимост от астрологичния дом, който е осветен за него. Открийте какви теми може да се появят за вашия знак (винаги четете и за своя Асцедент, ако го знаете) и от какво трябва да се откажете, докато Ягодовата луна блести ярко в днесшния ден."

Овен

Фокусиране върху кариерата, намиране на мечтана работа, намиране на сериозен успех, прекарване на време на работа, спечелване на награда, освобождаване от съмнението в себе си, откриване на таланти, намиране на публика за вашата работа, постигане на по-високо ниво, празнуване на ярка идея.
Освободете се от: Съмнението в себе си завинаги.

Телец

Търсене на вдъхновение, изготвяне на план за пътуване, изоставяне на стария живот, започване отначало, научаване на нещо ново, чувство на пълен потенциал и възможности, големи идеи, изследване на духовна страна, писане, четене или публикуване.
Освободете се от: Всичко, което кара живота ви да се чувства ограничен.

Близнаци

Изпадане в похот, намиране на фокус в живота, зацикляне в нов проект, претърпяване на голяма лична трансформация, приемане на финансова подкрепа от някого, угаждане на себе си повече, създаване на нови начини да накарате живота да се чувства по-голям, по-ярък и по-добър.
Освободете се от: Минали обиди.

Рак

Намиране на Единствения, издигане на някоя връзка на следващото ниво, сериозни намерения, официален повод, обединяване в бизнес, създаване на приятели, прекарване на лично време с някого, намиране на ментор/агент/обучител/партньор, който може да ви помогне да изравните живота си.
Освободете се от: Старите модели и начини на правене на нещата.

Лъв

Баланс между работа и личен живот, организация, поставяне на здравето и благополучието на първо място, намиране на нови начини за справяне със стари проблеми, вземане на решение как искате да живеете оттук нататък, промяна на ежедневието, по-голям фокус върху цел, по-умен работен процес.
Освободете се от: Съмнение, че можете да се придържате към план (можете!).

Дева

Станете звездата, която сте, ще получите много внимание, ще влезете в светлината на прожекторите, ще покажете на света от какво сте направени, ще станете по-креативни, ще флиртувате, ще ходите на срещи, ще си прекарвате добре, ще планирате парти, ще прекарвате време с деца, ще се свържете със своите вашето вътрешно дете.
Освободете се от: Дневната работа и битовизмите.

Везни

Чувствате се някъде като у дома си, избирате нов начин на живот, премествате се в нова къща, променяте домашната си обстановка, прекарвате повече време с хора, на които им пука, отделяте време за членовете на семейството, чувствате се успокоени, укрепвате основите си, създавате красива основа, върху която да изградите своя мечта.
Освободете се от: Остарелите идеи за това как трябва да протича животът.

Скорпион

Да казвате истината, да споделяте гласа си, да казвате как наистина се чувствате, да бъдете честни за това, което искате от живота, да молите за помощ, да се изявявате, да пишете, да говорите, да вървите към живота с голяма идея, да се свържете с братя и сестри, да изследвате вашата местна област.
Освободете се от: Страха си да бъдете видяни. 

Стрелец

Получаване на награди за добре свършена работа, измисляне на идея, която може да ви донесе пари, познаване на истинската ви стойност, инвестиране в себе си, намиране на свобода, изграждане на наследство, приоритизиране на това, което има значение за вас.
Освободете се от: Страх и съмнение.

Козирог

Да станете истинският себе си, да промените стила си, да поставите себе си на първо място, да освободите съмнението, да станете човека, който искате да бъдете, да инвестирате в нещо, което може да промени живота ви, да работите за постигане на лична цел, да промените отношението си към някоя мечта, да вярвате, че всичко е възможно.
Освободете се от: Грижата за това какво мислят другите хора.

Водолей

Да отделите време, да намерите вътрешен мир, да потърсите край, да превърнете края в ново начало, да започнете отначало, да станете по-духовни, да поставите психичното си здраве на първо място, да решите да направите промяна, да отделите време за релаксация, да оставите миналото там, където му е мястото.
Освободете се от: Номера на бившия си, завинаги.

Риби

Създаване на мрежа за вашия път към успеха, намиране на вашите хора, създаване на чувство за общност и свързаност, чувство за късмет, чудо, свързване с други в същата област като вас, знание какво искате, подкрепа на кауза, чувство на свобода, намиране на цел.
Освободете се от: Всяко съмнение, че заслужавате успеха си.

More Astro