Следва

Човекът амфибия или Kenzo Menswear Spring/Summer 2025

Prada Menswear Spring/Summer 2025

За тази мъжка колекция Миучa Прада сякаш поставя всички карти в ръцете на Раф Симънс, защото тя е абсолютен триумф на неговите идеи.

 

Runway преди 3 седмици

Fondazione Prada беше превърната в истински (на места футуристичен) рай с весел плейлист („Shazam“ на редакторите веднага хвана Brain Tool „Junk Project“), а моделите пристъпваха по снежнобял подиум или по-скоро мост, излизайки от къща със син блясък (вижте още: Задължителното интервю на Миуча Прада за Vogue: силен разговор за мода, семейство и страст).

Налице са добре познатите цветни яки и комплекти в красив графит, които съжителстват с къси кожени якета, кожени суичъри, гащеризони с цип по цялата дължина и огледални очила. Забелязахме и ярки ризи, жилетки и дъждобрани с джобове в киселинни нюанси. Всичко е  много тясно, много вталено и изглежда с няколко номера по-малко. Панталоните с ниска талия се носят с колани, подобни на тези, които се виждат на чантите Prada Buckle. Между другото, моделът вече е и в мъжката колекция. Такава е силата на реалността на Миуча Прада и Раф Симънс в света на въображаемото, където, между другото, вече споменатите огледални очила идват „с правилната картина“ (от предната страна, точно на стъклото, се отразяват шезлонги, с хора, събиращи слънчев загар и скулптури). Цялата мъжка колекция на Prada SS 2025 е в галерията и видеото (вижте още: Седмица на мъжката мода в Милано: Prada Fall 2024).  

More Runway

Dior Haute Couture AW25: ако гръцките богини спортуваха

Runway преди 1 седмица

Мария Грация Кюри ли е най-модерният дизайнер днес? Този въпрос си зададохме, виждайки новата колекция висша мода на италианската дизайнерка за френската модна къща. Мария Грация просто изостави традицията на корсажите и представи иновативен Sporty Couture.

Alexis Mabille и Stephane Rolland Haute Couture 2025 - Ода за мечтата за Париж

Runway преди 2 седмици

Двамата френски дизайнери създадоха и показаха колакциите си съвместно на Седмицата на висшата мода в Париж. За фантастичните силуети аплодисментите се оказаха нестихващи, а причината е разказаната история, или по-скоро мит, за Париж, който никога не спи.