Следва

AC/DC Live. Условия за ползване!!!

Утре вечер на среща с Бегбеде

Утре вечер в книжарница Пингвините френският писател Фредерик Бегбеде ще бъде у нас по покана на M-Tel, а...

Books преди 13 години

Утре вечер в книжарница Пингвините френският писател Фредерик Бегбеде ще бъде у нас по покана на M-Tel, а поводът - връчването на Годишните журналистически награди M-Tel Media Masters’2010 на 30 април в София.

Идването на Бегбеде съвпада с навършването на 20 години от публикуването на първия му роман „Мемоари на един откачен младеж”. Следват „Почивка в кома”, „Любовта трае три години” и филмираният преди година „99 франка”.

Срещата с Бегбеде и представянето на книгите му на български, включително най-новата - „Почивка в кома” (ИК „Колибри”, превод Георги Ангелов), ще се състои в книжарница Пингвините в подлеза на Ректората на 1 май в събота от 18.00 часа.

В новоиздадената книга на Фредерик Бегбеде „Почивка в кома“ читателят вижда Марк на откриването на дискотеката с поетичното име „Кенефа“, в психеделичната обстановка и сред безумния декор на огромна тоалетна чиния и изливаща се от „казанчето“ вода върху специално поканените представители на френския и световния елит, сред които принцеси, баронеси и Борис Елцин.

Марк е на двайсет и седем години, има хубав апартамент, готино бачкане и въпреки това не се самоубива, казва ни авторът. Марк се е запасил с 6 (шест) презерватива, преди да отиде на откриването на „Кенефа“, за да си легне с хора, които не познава. Ала дълбоко в душата си знае, че и той като всички свои приятели иска само едно – любов и нормалност.

Заедно със своя автор Марк ни описва с известна снизходителност, но и с хаплива ирония, един специфичен вид парижка фауна, който се захранва с екзотични наркотици, неправдоподобни коктейли, диджейски миксове и безплодни светски разговори – фауна, която и автор, и герой отлично познават и която завладяващо представят в тази втора книга от култовата трилогия.

Книгата е в книжарниците в цялата страна,
цена 12 лв.


 

More Books