Следва

Storm King Art Center: От Манхатън обратно към природата

Реставрират хотел, свързан със смъртта на Джани Версаче

Маями се сдоби с нов топ бутиков хотел – The Villa By Barton G. Това е хотел с десет апартамента, а всяка стая има...

All About Life преди 13 години

Маями се сдоби с нов топ бутиков хотел – The Villa By Barton G. Това е хотел с десет апартамента, а всяка стая има собствен иконом. Домът е бившата вила на Джани Версаче.

Жилището е на път да се превърне в голям хит сега, но на 15 юли, 1997г. става сцена на убийството на Версаче. Той беше застрелян на стъпалата на дома си, прибирайки се от сутрешна разходка по крайбрежната алея.

Събитийният мениджър, импресарио и реставратор Бартън Г. Уаиз, взима мястото в свои ръце и след реновации за над 1 милион долара проектът е вече факт. Вилата, разположена на 19 000 кв.м, е отворена за гости от март тази година.

Трапезарията на Версаче е прочута със стените покрити с богата кварцова мозайка и таваните с изящни фрески. Сега помещението е преоткрито и обогатено със сервизи за хранене Versace, направени от китайски порцелан и кристал.



Уайз е използвал личния си антораж от реставратори, дизайнери, занаятчии, които да върнат живота на тази уникална сграда. Част от екипа му са български реставратори, които са обновили всички оригинални фрески.



Всеки гост на хотела получава свой личен, специално обучен в Англия, иконом, който да се грижи за почивката му. Всички декорации са с платовете и материите на Versace.
 

More All About Life