Следва

Пролетно изкушение

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Различни представители на модата се събраха в Capiton Hill с идеята пред конгреса да се прокара закон за защита на...

All fashion преди 13 години

1. Модата иска защитата на авторското право на дизайнерите

Различни представители на модата се събраха в Capiton Hill, Вашингтон с идеята да се прокара пред конгреса закон за защита на авторското право.

Участниците са на мнение, че ще успеят с начинанието си чрез тази сесия. Ако това се случи, новият закон ще позволи на дизайнери да регистрират дрехи, чанти, обувки, колани и рамки за очила, авторските права, върху които ще бъдат защитени от закона в продължение на три години.

2. Изложбата „Blackwhite” на Showstudio.com


сн. Showstudio.com

Знаеш ли какво общо имат дизайнерът Гарет Пю и легандарният моден и портретен фотограф Сесил Бийтън, освен, че и двамата са британци!? И в този ред на мисли ще откриеш ли приликите между японския галантерист Камо заедно с неговата невероятна, подобна на оригами работа за Chanel висша мода и Питър Савил, дизайнерът на калъфите за плочи на артистите от „Фабриката”. Отговорът е най-фундаменталният и модният от всички контрасти – черно и бяло.

Blackwhite е изложба, която отвори врати в магазина на Showstudio.com в Лондон миналата седмица. Изложбата събира на едно място работите на куп именити творци, включително фотографите Ървин Пен и Ник Найт, дизайнерът Майкъл Хоуелс, както и Бийтън, Пю, Камо и Савил, в един концептуален визуален свят, структуриран само около най-почитаната модна комбинация – черно и бяло.

Повече за изложбата можеш да намериш тук.

А ако имаш път към Лондон до 19 юни, можеш да я посетиш и на 1-9 Bruton Place, London, W1J 6LT.

3. Рекламната кампания на Givenchy есен-зима 2010-2011



Mert & Marcus отново снимат за Givenchy. Този път са автори на фотографиите за рекламната кампания есен-зима 2010-2011. Givenchy първи от големите показаха кампанията си за следващия сезон.

Създавайки свят, където мъжките и дамските облекла съществуват успоредно и се допълват, Riccardo Tisci посвети специален момент в кампанията на дебюта на бившия модел в студиото на Givenchy, транссексуалния Lea T., (известен до скоро като Leo). Заедно с Lea в снимките виждаме и Mariacarla Boscono, Malgosia Bela, Catherine McNeil, Simon Nessman, Jonathan Marquez и Paolo Rolden, които оформят чудесния състав на една още по-чудесна кампания.

4. Ханна Холман за “Tush” Пролет 2010



С вибрираща цветна палитра от червени, сини и златисти нюанси, модният редактор Алберто Мурта прави доста смело модно изявление за пролетния брой на Tush. Снимките са дело на Txema Yeste, а звездата на милитъри сесията е Ханна Холман със силни детайли по вкуса на Max Mara, Chanel, и Miu Miu.

5. Панталонът Чарлстон се завръща



От доста време се чудим, защо покрай секси скини джинсите всички забравиха онези разкроени силно долу панталони, след като в тях жената изглежда по-висока и по-слаба.

Така или иначе те се завръщат с гръм и трясък в гардероба ни от есента, а списъкът от имена, които ти ги предлагат включва Derek Lam, Pedro Lourenço, Gareth Pugh, Gucci, Miu Miu, Balmain, Altuzarra, Rochas, Issey Miyake, Organic, Prada, Celine, Chloe и т.н.

Започвай отсега да мислиш комбинации.
 

More All fashion