Следва

Необикновена история с вино. Всеки има такава

Смях до сълзи в залата

Йога на смеха, какво ли правят там хората, освен че се смеят. Ами, нищо друго...

All About Life преди 13 години

Йога на смеха, какво ли правят там хората, освен че се смеят. Ами, нищо друго!

Смях, смях и пак смях - заразителен, разтърсващ, дори възпитателен. Клубът се казва "Фрейле" и там съвсем безплатно можеш да участвате в сесия по йога на смеха, при това два пъти седмично. С помощта на сертифицирани инструктори, ще се потопиш в чистата радост и удоволствие, което може би сте позабравили покрай ежедневните проблеми.

Сигурно си чувал за смехотерапия, но йога на смеха е дори още по-ефективна. Защото се грижи за здравето ти. Йога, защото освен смях, има и йога дишане.

Без сложни пози, без силно физическо натоварване. Вместо тях, има много упражнения за смях. Особеното обаче (тук ще се учудиш със сигурност) - при йога на смеха не е необходимо да имаш чувство за хумор и да знаеш как да разказвамш вицове. Смееш се без причина, просто заради самия смях. Как така ли!? Ами, много лесно - решаваш и го правиш - като упражнение, което прераства в смях до сълзи.

Смехът е заразителен, като прозявката. Концепцията се базира на факта, че в мозъкът ни се съдържат т.нар. “огледални неврони”, заради които копираме реакциите на другите. Практиката е толкова разтоварваща и полезна, че чак е трудно да го повярваш - влияе добре на дишането, кръвообращението, емоционалното състояние, имунната система.

Смехът е гимнастика за душата и тренировка за тялото. Какъв по-приятен начин да се погрижиш за здравето си? Ето още някои известни от науката факти за смеха: 

1. Децата се смеят до 400 пъти на ден, а възрастните едва 15
Извод - да правим като децата
2. По време на смях, в тялото се отделя "коктейл" от хормони на щастието (серотонин и ендорфин), които потискат болката и стреса
Извод - да се смеем, когато ни боли
3. Смеейки се, масажираме вътрешните си органи и ги заздравяваме
Извод - смехът лекува и физически
4. Смехът е чудесна кардио тренировка и намалява кръвното налягане
Извод - да се смеем, когато сме под напрежение
5. Подобряват се тонуса, имунната система и съня
Извод - да се смеем всекидневно и от сутрин до вечер
6. Развива се емоционална интелигентност, която ни помага да се справяме по-лесно с проблемите в живота ни
Извод - смехът решава всичко вместо нас
7. Ставаме по-леки, по-радостни и това влияе добре на отношенията ни с околните
Извод - смехът ни помага да общуваме

И ако това не те кара да се смееш, здраве му кажи!?

Сбирките се провеждат в Аюрведа Духовен Център Махатма. Адресът е пл.Славейков 2, вх.Б, ет.2, ап.4 (безистена до изхода на маг. "Bonjоur"). Понякога когато е хубаво времето , Фрейле ще ги срещнеш в Борисова градина. 
 

More from View Sofia

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 2 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 6 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.