Да си припомним: Отклонение или как точно се разминаваме с Любовта

Тя е красива, мила, умна. Той е успял, забавен, грижовен. Притежават сходни вкусове, общи интереси, търсят едно и...

Убедени сме, че всеки има такива приятели.

Тя е красива, мила, умна. Той е успял, забавен, грижовен. Притежават сходни вкусове, общи интереси, търсят едно и също. Разбирателството е налице. Следва да са добра двойка, но и двамата са single.

Коментари: 9

B
budimir metalnikov (2014/07/20 / 11:29)
защо е нуждно да има толкова много четива на тази тема. Според нас, колкото по-дискретен е човек, колкото повече е невинен, колкото по-малко знае, за обществения код и за културните предпоставки на любовта, толкова по-добре. Чети Ана КАренина, Граф Монте Кристо, Евгений Онегин, Осъдени Души, Мостовете на Медисън, Как се каляваше стоманата. Толкова съветски филм и пак докато гледаш, твоето въображение работи толкова буйно,че всичко, което се случва на екрана се случва на теб и всичко, което се случва на теб, го виждаш на екрана.
B
budimir metalnikov (2014/07/20 / 11:14)
Следващия вражески хит е ЛЮБОВТА има свой орган, свое Вещество..и то се наричало ендорфин..Доста фашистко..ако си слаб ендорфин, какво означава това, че не можеш да обичаш? че не можеш да бъдеш обект на нечия любов?..След като те пусне ентусиазма, идва безразличието, но то било резултат пак на процеси в мозъка. Това нито Даниел Денет, Нито brain cognitivists като Дамсио и Ричард Дойкинс могат да го обяснят. тази билогизация въобще не взема под внимание, че на терена на любовта, човек е идеалист, метафизик, новия завет, платон..всички тези велики постижения на цивилизацията отиват на боклука, в момента, в който започнете да невропсилогизирате любовта. Разбира се,че когато си в post-coital disappointment серотонина в мозъка е паднал, но той се вдига след 20 минути отново. Любовта е като гениална художествена творба..Обекта на нашето желание никога не се изчерпва. Желанието, дори след като бъде задоволено остава незадоволено..Тук най-великия автор е разбира се Хегел..феноменология на духа. най-съвършения анализ на природата на желанието.(The Phenomenology of Mind — B — Self Consciousness B: Freedom of Self-Consciousnessstoicism,Scepticism Unhappy consciousness)
B
budimir metalnikov (2014/07/20 / 11:04)
Доста незрели са обобщенията - ше се опитаме да си отговорим, това заради някакви клишета, които владеят умовете на ученичките в 10 клас на гимназията, доминирани от сълзливи истории за невъзможната среща на две съвършени същества или това е резултат от някакви наблюдения, които юношата и девойката имат- възможността най-обикновени случки на терена на erotic behaviour да бъдат артикулирани през псевдодуховни обяснения .Нека за започнем едно по едно..НОМЕР ЕДНО ХИТ е "Тя е Красива, Мила, Тий е Успял и Грижовен" Едва ли чоевек може да си представи по опортюнистическа варварщина..Изкривяване на същността на еротическото другарство. Не е лъжа, че жените харесват успелите и грижовните, но това е техния СОЦИАЛЕН АСПЕКТ КЪМ МЪЖА..ТОВА става важнопри избиора на събруг..Еротическия ФАНТАЗЪМ НА ЖЕНАТА никога не е свързан с грижовен някой, успял на работното място loser. ОТ ТУК ИДВА ОГРОМНОТО ПРОТИВОРЕЧИЕ И БЕЗДНА МЕЖДУ ТЯХ..КРАСИВАТЕ И УСПЕЛИЯ не ТЪРСЯТ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ЕДНИ И СЪЩИ НЕЩА. Огледайте се и ще видите. ТЕ ДОРИ ЕН СЕ ТЪРСЯТ С ПОГЛЕД.. в училище не се срещат много "успели", да има ученици с отличен успех, по-намахани, с по-голямо самочувствие, от по-финасово крепки семейства, но социалния статус на учениците в нашите училище е еднакъв. Няма деца от едра буржоазия, които да въплъщават някаква друга култура и друго възпитание, понеже у нас няма такава едра буржоазия. Има професионално успели хора, и заможнои.. Дори Цветелина Бориславова формално не може да мине за буржоазия, понеже нейните родители са пролтарият, затова и тя не живеев бащината си къща, а в Исландското посолство, подарък, който й бе направен заради сделки, по които тя бе посредник. Това,че временно са я пуснали да живее на центъра на града, не значи, че няма да й се наложи да го напусне, ако ме разбирате. Съдържателно, тя може да притежава милиони, но това не е достатъчно за да сслучи тази ктансформация на ниво съзнание и произход.
Лили (2014/07/18 / 15:29)
Страхотна статия... наистина с тоя вече инат "Няма да му праевя евала и т.н." до никъде не водят.
R
rohan (2010/05/19 / 23:00)
:-) Аз съм от непоправимите оптимисти, които вярват, че на всеки е отредена любов. Имаме само две "прости" задачи - да я познаем като я срещнем и да имаме куража да я получим. :-) Хубав текст.
K
kuma liza (2010/05/19 / 12:03)
напълно съгласна .... някой е облякъл мислите ми с точните думи...
K
Kristina Largova (2010/05/19 / 10:01)
Това е тотално най-зареждащата статия, която съм чела някога, а аз ровя доста по въпроса изложен горе!!! Разпространила съм я на всичките ми приятели и въпреки трагизма, който присъства, съм тотален оптимист откакто я прочетох! Понякога може да сме на два сантиметра от някого, а всъщност да сме по-близо до човек, който е на 6000 мили...примерно... :) И правилно за "Спокойствие и само спокойствие", защото трябва да сме здрави, когато достигнем това, което искаме най-много, нали? Помнете, че ако Любовта ви е истинска и наистина даден човек е създаден на тази Планета за вас, НЯМА ВСЕЛЕНСКА СИЛА, КОЯТО ДА ВИ ПОПРЕЧИ ДА СТЕ ЗАЕДНО!
J
jasmine (2010/05/15 / 13:32)
Чудесна статия, много истинска!
Z
Zlatno chudo (2010/05/15 / 11:04)
Браво, уникално добър материал, както обикновено! Пишете повече за взаимоотношения, има мегдан, хубав ден от мен!

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.