Следва

Софийски потайности - "Юрий Венелин"

"Изкуството на романа"

Какво означава еврейската поговорка „Човек мисли, бог се смее”?! На това Кундера отговаря „Човек мисли, но истината му се...

Галерии преди 16 години
<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> Какво означава еврейската поговорка „Човек мисли, бог се смее”?! На това Кундера отговаря „Човек мисли, но истината му се изплъзва.”

Преразглеждайки романа като жанр още от времето на Сервантес, минавайки през целия запас на европейската литература Милан Кундера създава една своеобразна литературнокритическа творба „Изкуството на романа”.

Заявявайки, че няма претенциите да бъде теоретик, Кундера наистина е по-скоро практичен страничен наблюдател, отколкото изявен критик. Едно високо интелектуално четиво, което задава нови въпроси не само за изкуството на романа, но и за всички неща от живота, които биха могли да бъдат повод за писане.

"Духът на романа е дух на комплексност, всеки роман казва на читателя: Такава е вечната истина на романа, която се по-слабо сред врявата от опростени и бързи отговори, предшестващи и изключващи въпроса."

<@SITE_URLstrong>Издателство Colibri<@SITE_URLa>
Цена 12 лева.

More from View Sofia

More Галерии