Следва

Емоциите на лятото

Софийски потайности - "Юрий Венелин"

Топло е!
И уж сме страшни фенове на летните повишеноположителни температури, но с уговорка - да сме на...

Галерии преди 16 години

Топло е!

И уж сме страшни фенове на летните повишеноположителни температури, но с уговорка - да сме на море!

Софиянци са интересна гледка в жегите. Основно се делят на две групи - препускащи през улиците на града, за да достигнат заветния офис с климатик и други, на които вече им е все тая, крачат едва и основно пречат на бързото придвижване на първите. 

 <@SITE_URLp>

<@SITE_URLp>



И понеже сме от първата група, през последните дни търсим най-краткия, най-сенчестия и най-ненатоварения път, за да стигнем до книгите на Colibri<@SITE_URLa> на Иван Вазов<@SITE_URLstrong> или до процедурите в Callas<@SITE_URLa> на Шишман.



<@SITE_URLp>

<@SITE_URLp>

 

Една такава блажена, сенчеста улица е Юрий Венелин<@SITE_URLstrong>, която стартира от Шишман<@SITE_URLstrong>, за да ни заведе до Евлоги Георгиев<@SITE_URLstrong>.







Билковата аптека<@SITE_URLstrong> почти на ръба с Шишман е адски интересно място.
Обикновено отиваш там със строга рецепта от няколко билки в изяснена пропорция, подаваш предписанието на вежливите дами отсреща и след като за средно 10 минути изясните точно за какво ти е това, те отиват някъде отзад и ти приготвят на момента билковата смес.

В повечето случай подобни хомеопатични средства миришат зле и не е лесно да се навиеш да ги пиеш. Истината обаче е, че ефект има.



<@SITE_URLp>



За Punto<@SITE_URLstrong> вече не веднъж сме споменавали (
виж<@SITE_URLa>) в коментарите ни около артистични hand made бужита<@SITE_URLstrong>. Последната ни страст са масивните им дървени гривни, които не щеш ли са адски в тон с едни шоколодови платформи от Purple<@SITE_URLstrong>.



<@SITE_URLp>





Ако дори да искаш, все пак не купиш нищо от PUNTO<@SITE_URLstrong>, веднага влез отсреща в Инке – Тинке<@SITE_URLstrong>. Мястото съвсем заслужено носи името Art Shop<@SITE_URLstrong> и те изненадва с какво ли не – от свещи и ароматни клечки, до памучни, везани възглавници, картини, дрехи.






Новият Placebo<@SITE_URLstrong> е на ъгъла с Васил Левски<@SITE_URLstrong>, точно след Турското посолство<@SITE_URLstrong>. Един по-добър second hand<@SITE_URLstrong>.





Важното за него е, че новите неща се случват в понеделник, хората там са позитивни, и с извесна доза късмет имаш дънки от биопамук, широкопола шапка Replay<@SITE_URLstrong> или актуален цветен плик от артистичния български етикет „ Нарочно”. По-старият Placebo<@SITE_URLstrong> е на Шишман 51.
<@SITE_URLp>

More from View Sofia

More Галерии