Следва

Д-р Хаус маратон по AXN. През всичките ти почивни дни

Хорхе Луис Борхес ще е акцентът на Колибри за Панаира на книгата. Иди да го разгледаш

Всички са в очакване на Пролетния панаир на книгата. Акцентът на Колибри тази година на книгата е пълното...

Books преди 13 години

24 май е. Отдай му чест и се почувствай празнично като посетиш Панаира на книгата в НДК именно днес на откриването му.

Акцентът на Колибри тази година на книгата е пълното издание на емблематичните "Измислици" на Хорхе Луис Борхес, превод Анна Златкова, 160 страници. Меката корица ще струва 15 лв., а твърдата корица - 18 лв.

"Тежка и изтощителна лудост е да пишеш пространни книги; да разгръщаш на петстотин страници една идея, която чудесно може да бъде изказана за броени минути. Има по-добър метод: да внушиш, че книгите вече съществуват, и да предложиш някакво обобщение или коментар върху тях. Така са постъпили Карлайл в „Сартор Резартус“ и Бътлър в The Fair Haven – произведения, които притежават недостатъка, че си остават книги, не по-малко тавтологични от другите. По- разумен, по-некадърен, по- ленив, аз предпочетох да напиша бележки върху въображаеми книги."

Xорхе Луис Борхес (1899–1986) е роден в Буенос Айрес, но едва петнайсетгодишен заминава за Женева. Там се запознава с идеите на Шопенхауер, с творчеството на Уолт Уитман и на френските символисти Рембо, Верлен и Маларме, а в Испания, където се установява след това, попада в кръга на местните писатели ултраисти. През 1921 г. се завръща в Аржентина и взема участие в основаването на няколко литературни и философски списания. Световната си слава дължи преди всичко на своите кратки разкази и литературни есета. Умира в Женева.

Пролетният панаир на книгата ще се проведе от 24 до 30 май на 3етаж на НДК, щандът на Колибри е номер 37. В рамките на панаира всички книги на Колибри ще се продават с 20% отстъпка, ще има и специални промоции с намаление от 50%. 
 

More Books