Следва

В гора от зомбита бродят икебани. Честит 24 май

Предизвикателството, наречено малко пространство. Няколко добри идеи преди ремонта

Пролет е, нищо, че се застуди. И като чуеш пролет, освен нов гардероб, ти идва наум и за ремонта и освежаването...

All About Life преди 13 години

Пролет е, нищо, че се застуди. И като чуеш пролет, освен нов гардероб, ти идва наум и за ремонта и освежаването на домашния уют. На пролет латексът съхне бързо, ти си в добро настроени, и съседът също - така че време е за ремонт!

В едно малко пространство обаче, всичко е от значение.. Как може то да бъде усвоено и достатъчно просторно, трябва да знаеш няколко важни хитринки. Така съботно-неделно-пролетно.

За щастие всеки може да ползва триковете, които заблуждават окото и карат пространството около теб да изглежда много по-голямо и пълно с въздух. Дишай, дишай, дишай!

Начините, които могат да разширят външния вид на малката ти спретната къщурка-мезонетче, варират от цветови техники през подреждане на мебелите до решения за осветлението.

Когато избираш цветове трябва да знаеш, че:



Цветовете влияят върху настроенията ти. Затова, за да направиш стаята да изглежда по-голяма, използвай кремави или ледено сини цветове. Те са няколко от най-добрите цветови комбинации, които могат да накарат една малка стая да прилича на по-голяма.

Всичко е илюзия. Пространството също! Светлите цветове правят стаята да изглежда по-голяма и, разбира се, по-светла. Светлите и ярко оцветени стени отразяват повече светлина и правят пространството необятно. За оптимален ефект, избери меките тонове на синьото и зеленото.

Можеш да боядисаш стените в светли цветове и да ползваш тъмни за гранични ленти или украси. Боядисай первазите и корнизите в по-светъл цвят от стените, по този начин стената изглежда по-назад, правейки стаята ви да изглежда по обширна.

Мебели

Мебелите могат да вземат много място. Избягвай това със следните съвети:



1. Използвай мултифункционални мебели като ракла, която може да се използва като масичка за кафе, или диван, който става на легло, легла с чекмеджета и т.н. Придържай се към изчистените линии на мебелите. Използвай разгъваща се маса за хранене или сгъваема маса, които могат да бъдат прибрани, когато не се нуждаеш от тях.

2. Сложи големите мебели до стените така, че да се образува отворено пространство в центъра.

3. Избери мебели, които да отговарят на размера на стаята и не ти затапват пътеките за ходене. Когато мебелите са подредени така, те отварят пространството и стаята се чувства по-обширна. Като има големи или твърде много мебели това прави стаята да изглежда препълнена и тясна.

4. Помисли за боядисване на някои от мебелите в същия цвят какъвто са стените. Дори и по-големите мебели, например раклите ще започнат да се сливат със стаята и това ще я разшири.

5. Подредбата на мебелите под ъгъл работи, защото най-дългата права линия, в която и да е стая е по диагонал. Това кара окото ти да се концентрира върху ъглите. Като бонус ъгълът ти дава още пространство, за да си сложиш цвете, саксийка или любимия кош за играчки на малчуганите.

6. Ако мебелите в стаята са високи, това може да накара тавана да изглежда по ниско, отколкото е всъщност. Освен това се увери, че има достатъчно разстояние между мебелите.

7. Стъклената маса ще подържа изгледа на отворено и свободно място. Това позволява на светлината да достига под мебелите правейки стаята да изглежда по ефирна.

Осветление



Осветлението е ключов елемент в разширяването на една стая. Като оставяш естествената светлина да осветява стаята ще се изненадаш как това ще разшири стаята ви. Ако не разполагаш с много естествена светлина, може да добавиш няколко светлинни източника, които да направят стаята по-голяма.

Ако имаш достъп до естествена светлина, възползвайте се напълно от това. Пусни я през големи прозорци, най добре прозорци, заемащи цялата стена. Увери се, че завесите на прозорците са напълно прибрани, за да може да влиза повече светлина. Ако гледката не е хубава, прибавете растения или лампи, които ще привличат вниманието и ще придават цвят.

Не задръствайте пространството


Поддържай стаята подредена и организирана. Няма нищо по-лошо за една стая от претрупването на мебели и дреболийки в нея в нея. Ако нещата са подредени и скрити, ще изглежда всичко просторно.

Не изпълвай стените си с много картини. Една голяма картина ще изглежда много по-добре от много малки.

Така че, когато подреждаш една стая, създай център на вниманието. В спалнята се фокусирай над леглото, в гостната това трябва де е масата за хранене. Подреди мебелите така, че да привлича вниманието към акцента, който сама си поставиш, като останалото от декора е доста по-леко - намали броя на аксесоарите.

Огледала




Огледалата са страхотен начин да направиш една стая по-голяма. Ориентирай ги към центъра на внимание на стаята, за да придадеш илюзията за дълбочина.

Огледалата отразяват изкуствена и естествена светлина, така че ще направят стаята по-светла през деня, както и през нощта. Най ефективното място на огледалото е до прозорец, така че външния фон да се отразява в него.

Огледала по стените или огледални маси правят пространството да изглежда по-голямо. Можеш също да използваш огледални вратички на шкафовете, за да постигнеш подреденост и широчина.

Успех в начинанието!
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.