Следва

Trend report - "пускай котва"

Андрей Андреев. Гримьорът в кадър зад Mode Code Studio

Миналата седмица ти представихме фотографската част от Mode Code team. Продължаваме да те запознаваме с...

All fashion преди 13 години

Миналата седмица ти представихме фотографската част от Mode Code team. Продължаваме да те запознаваме с историята им, за да те държим информиран, а и за да докажем тезата си, че у нас има млади и талантливи артисти.

Андрей Андреев е на 23 години, също има склонност към драстични промени в косата (изглежда е заразно) и се занимава с визия вече близо 8 години. Началото обаче е много по-рано – на 9-10 започва да експериментира активно със всяка по-дълга коса в района – на майка му, сестрите му, съученичките му, че и съседките. ‘Най-забавното беше, че всички се харесваха’, казва Андрей.

Забавно не знаем, но 10 годишно момче да ти направи стилна прическа не е най-често срещаното явление. И така до 8-ми клас, когато в родния Бургас Андрей влиза в новооткритата паралелка за фризьорство и стажува всяка седмица по 6 часа в определен от училище салон.

На 15 започва работа при Рени, на която дължи много от вдъхновението, самочувствието и хъса си. Междувпрочем, като си говорим за успели българи, същата сега е управител на 4 салона в Париж. Иначе нататък за Андрей следват Арлет, Харем и успоредно с това – Мode Code Team.

С Мария се познават от Бургас и, както вече ти споменахме, създават своя екип преди 4 години. Андей се занимава и със стайлинг, докато не се включва и третия член на екипа, с който ще те запознаем следващата седмица.

Химичните реакции в Мode Code продължават със същата сила сега, както и тогава, което е и причината работата им да е толкова добра.

През 2008-ма Андрей живее за около година в Милано. На града казва, че дължи голяма част от вдъхновението си и до ден днешен.

При връщането си тук Мode Code вече работи с пълна сила. И публикациите им в водещи български медии като Moda, Grazia и Madame Figaro го доказват.

Моделите за сесиите им се селектират предимно от модното око на Андрей. ‘Високи, много високи’ е най-важното условие.

Голяма част от крайния резултат зависи именно от този избор, поради което често се спира и на чуждестранни момичета.

Има ли тенденции в грима? ‘Категорично не’, сигурен е Андрей и е убеден, че когато опре до силната визия, личният усет е най-важен, а тенденциите са за тези, които го нямат. За своите решения се подготвя чрез сериозен рисърч и така до деня на сесията, когато, естетсвено, всичко се случва тотално различно от началната концепция.

На любимия ни въпрос за мащаба на тази индустрия у нас, Андрей отговори ‘Мащабът е извинение за всеки, на когото не му стигат хъс, мотивация и идеи. ’Печели ли се от това в България? ‘Не.’ Кратко и ясно. Или поне що се отнася до финансовото обезпечение.



Духовно обаче, Андрей казва, че богатството и удовлетворението е много по-голямо. Идеите и креативността (колкото и да мрази тази дума), които го заобикалят и се раждат около него ежедневно, са сладкото на тази работа. До кога обаче ще е наложително артистите ни да имат и странични занимания, които да ги осигуряват и ще се печели ли някога от изкуство в България питаме ние.



В момента Андрей е действащ фризьор, гримьор и управител в известен столичен салон и казва, че въпреки по-голямата си заетост, не спира да генерира идеи за работата си. За резултатите от нея изчакай още малко.

Очаквай следващата седмица – третата част от Mode Code Team, а след това – фотосесия, ексклузивно за ViewSofia.
 

More All fashion