Следва

Питай ме, питай ме! Стриите и наистина ли са нелечими

Лятна практика! Няколко съвсем прости трика за ослепително бяла усмивка

Каквото и да си говорим, хубавата бяла усмивка е най-важната грижа особено през летния сезон. Затова освен...

Beauty News преди 13 години

Каквото и да си говорим, хубавата бяла усмивка е най-важната грижа, особено през летния сезон. Затова освен всички козметични процедури, които ще позволят на тялото ти да си покаже и хубавите страни, в челния ти списък с грижи нека влезе и една бяла усмивка.

Всички знаем какво е нужно за нея – няколко избелващи процедури на цена над 400 лева и часове на зъболекарския стол.

И все пак, има един сигурен начин да си помогнеш и сам в това на пръв поглед непостижимо начинание, с няколко изпитани гимнастики във всекидневната ти грижа за зъбите и устата.

Всичко започва с добрата хигиена и завършва с добрата хигиена. Ето как:

Сутрин

Сутрин можеш да използваш прословутите избелващи ленти за около десетина минути преди излизане за работа, докато приготвяш закуската и вземаш душ. Избелващи ленти и гелове ще намериш в големите аптеки или в специализираните магазини. Цената им е между 70 и 100 лева.

На обяд
В рамките на 30 секунди задържай глътка вода в устата си веднага след приключване на обяда, за да може да се отмият остатъците от храна по зъбите ти, заедно с бактериите. Дори по-добре е да си имаш едно резервно шише от твоята антибактериална вода за уста, която да стои на или около бюрото ти на разположение.

Следобедни закачки с шоколад или други „сладки” оцветители
Забрави ги, или поне не ги превръщай в тенденция. Ако усетиш силен глад, спокойно на всеки се случва, по-добре изяж един плод – ябълка, круша, ягоди или пък един-два моркова. Освен, че ще залъжат стомаха, суровите плодове и зеленчуци, които стимулират слюноотделянето, ти помагат да почистиш зъбите си от бактерии и помагат за избелване на зъбите ти.

След работа
Ако излизаш вечер, избирай червило, което да прави зъбите ти да изглеждат достатъчно бели. Изключи ярките червени или кораловите, както и онези в оранжевите нюанси, защото най-много "убиват" белия цвят от зъбите ти. Нека е леко перлено розово или цвят, който все пак да отива на цвета на кожата ти. Цветове в синьо-лилавата гама са идеални за това – бургундско червено, тъмнолилаво - под тях зъбите ти направо ше заблестят.

На вечеря
Когато приключиш с вечерята, най-лесно е да използваш избелващи дъвки – те обикновено съдържат вещества, които премахват оцветяването на зъбите от храна и напитки. Продължителното дъвчене на дъвката помага и с другата им основна функция – те стимулират слюноотделянето, което пък е антибактериално и почистващо биологично средство.

Преди лягане
Също както навика да си лягаш без грима, миенето на зъбите непосредствено преди лягане, трябва да стане задължително, това ти е ясно! За да помогнеш в почистването обаче можеш да използваш конеца за зъби, докато още не си отмил пастата. Така ще пропуснеш антибактериалното действие на измиващия продукт и между зъбите.

И все пак, трябва да знаеш, че контролният преглед при зъболекаря е една от основните грижи за твоите хубави бели зъби. Почистване, обстоен upgrade и после, знаеш - много бели усмивки и една-две авантюри за сладък живот.
 

More Beauty News