Следва

Нова генерация у нас - V.I.P time Italy

Male Classics: Мокасините и как да ги носи Той

Когато чуеш за мокасини, задължително първата асоциация в главата ти е лято, яхта, море. И то не без причина...

Fashion преди 13 години

Когато чуеш за мокасини, задължително първата асоциация в главата ти е лято, яхта, море. И то не без причина. Точно оттам е започнала съдбата на тази толкова удобна и нашумяла мъжка, а и не само, обувка.

Мокасините са се превърнали в класика и като всичко класическо в модата, те идват и си отиват от модните подиуми през известен интервал от време.

Ние ги харесваме по няколко причини. На първо място удобството, на второ това, че ги има във всякакви варианти – от съвсем класически , до напълно ежедневни и небрежни, което пък е предпоставка за третата причина, поради която ги харесваме толкова много – успешно се съчетават с почти всяка дреха в мъжкия гардероб.

Затова ти предлагаме няколко комбинации от тенденциите в пролетно-летния сезон при мъжете, за да те убедим в думите си.

Може би тук е мястото да споменем, че за мокасините е почти задължително да се носят на бос крак и ако панталонът е дълъг, то навий леко крачолите в 2-3 сантиметров маншет.

Вечната класика


Hermes, Michael Bastian

Да заложиш на класиката, може би е най-успешният вариант за визията ти, ако си банкер, адвокат, сериозен бизнесмен или иначе казано мъж, който в ежедневието си не би могъл да си позволи да експериментира с начина си на обличане.

Но, естествено, тук идва голямото НО, което ти дава възможност да си модерен дори в офиса.

Едно двуредово или просто вталено сако от лен или друг тънък плат би ти свършило страхотна работа.
Можеш да си избираш сред много варианти, модерни този сезон.

От класическото черно, графит и тъмносиньо, през какито, което е абсолютен хит за лятото, та до меките и обрани пастелни тонове. Сакото съчетай с мокасини в същия цвят и елегантна форма.

Морски инспирации


Michael Bastian, Ralph Lauren

Моряшкият стил остава модерен всяка година, особено през лятото, когато желанието за прохлада и удобство се завръща с пълна сила. Така е и тази година.

Както при жените, така и при мъжете моряшката тенденция е изключително застъпена.

Тук можеш да експериментираш с материи на воля, но водещо е синьо-бялото райе, тъмносиния цвят, леките и удобни материи и почти задължителния червен акцент.

Съчетай с по-спортен модел мокасини, тъмно сини с бели връзки, а защо не и червени – задължително велурени. С къс панталон или къси джинси, защото все пак е лято.

Сахара



Salvatore Ferragamo, Emporio Armani

Лежерна, леко дълга риза в неутрален светъл цвят, къс ленен панталон, плетен тъмнокафяв колан и задължителните мокасини – бежови.

Не се ли пренесе в Сахара? Ако искаш можеш да заложиш и на арабските шарки и леки флорални мотиви, но задължително в приглушени, меки и земни тонове.

А склонните към повече експерименти могат да добавят към аутфита си очила с рогови рамки или просто лятна шапка тип Панама.

Деним


Etro, Iceberg

Светлият деним е задължителната покупка за лятото. Видяхме го в линиите на почти всички модни къщи.

Разбира се, трудно би намерил мокасини от деним, но ако съчетаеш кафявите си мокасини с риза и джинси с навити крачоли от светъл деним, изобщо няма да сбъркаш.

Ако пък не държиш да си изцяло завладян от „дънковото”, остави просто ризата, навий ръкавите й и прибави къс елегантен тъмен панталон.

Един кафяв колан и аутфитът е готов.

Dandy look



Денди вълната се завърна в модата преди няколко сезона и няма никакво намерение да напуска. Нашето предложение е да разнообразиш този стил, като го пречупиш през своя.

Бял изчистен топ, тъмно сако, задължително карирана кърпичка в джоба, way-fаrer очила, къс панталон с ръб, мокасини и чанта с къса дръжка в еднакъв цвят. Така го видяхме ние.

Каре


Michael Bastian

Карето в мъжкият гардероб, подобно на денима е почти навсякъде. От сакото, през ризата и панталона, до аксесоарите.

Но понеже обувките са мокасини, „карирай” просто ризата и съчетай със светъл (най-добре бял) памучен тесен панталон с навити крачоли.

Мокасини в цвят по избор. Погледни към ризата и избери сам един от съставните й цветове, а ако имат светъл акцент в себе си – още по-добре.

Ярки цветове


Etro, Iceberg

Силно изразената цветност винаги е била интересен детайл в облеклото на мъжа.

Ако обичаш да провокираш, си представи тъмна памучна риза, къс панталон в съшия нюанс, изключително цветен топ и мокасини в ярък цвят. Ако наистина искаш да си в крак с последните тенденции, нека мокасините да са гумени, а колкото по-ярки, толкова по-добре.

Гумените мокасини се съчетават изключително добре и с по-спортните и небрежни дрехи – просто цветен топ с принт, бермуди или къси цветни панталони и чанта от плат.

Сам виждаш, че какъвто и да е твоят личен стил, макар и воден от актуалните тенденции, мокасините са абсолютният must have артикул за пролетта и лятото.

Така че какво чакаш, тръгвай на пазар. Само за мокасини. В Cesare Paccioti, Ermano Scervino, Boss...и още къде ли не!
 

More Fashion