Следва

Цветя и магическа реалност в романа „Цветята на дъждовната гора”

Железният Робърт Дауни Джуниър. Плюс 40 причини да не спираш да се кефиш на музиката. В новия Rolling Stone

Уолтър Кърн, автор на няколко романа, сред които и Високо в небето, се среща с Робърт Дауни Джуниър, за да...

Events преди 14 години

Уолтър Кърн, автор на няколко романа, сред които и Високо в небето, се среща с Робърт Дауни Джуниър, за да напише материала от корицата на новия брой на Rolling Stone, който е на пазара от 25 май 2010 г.

Дауни – новият Дауни, с чистата пикня, който е нов от толкова години, че вече стана обикновеният Дауни, говори абстрактно за нещата от живота си в момента, за просветлението и пълното освобождаване.

Той се обявява твърдо против легализирането на наркотиците, включително марихуаната, и разкрива подробности от затворническия живот: „Когато вратите се затворят, си на най-безопасното място в света. Няма нищо друго, освен свиреп надзирател, което може да ти навреди, ако си с правилния съкилийник. Ти си на най-безопасното място в света.“

Ексклузивно за България Rolling Stone представя Слаш в едно откровено интервю за първия му самостоятелен албум, в който работи с цяла палитра именити музиканти, включително Дейв Грол, Кид Рок, Ози Осбърн, Иги Поп, Леми Килмистър и Фърги от Black Eyed Peas, която отдавна иска да участва в рок проект. Слаш ни разказва и за годините в Guns n' Roses и семейния живот, защо двамата му малки сина, на 5 и на 7 г., не искат баща им да ги учи да свирят на китара, както и за толерантността си към гей браковете.

Внезапният упадък на оказалата се изсмукана от измами американска империя може да бъде прочетен като “Кой кой е” на миналите през Голдман Сакс – пише Мат Таиби. Авторът проследява участието на банката в пет поредни инвестиционни балона, всеки от които е довел до съответния икономически срив – от Голямата депресия, през технологичния бум в края на 90-те, до “вечно растящите” цени на имотите, заради които глобалната икономика е в състояние на тотален колапс, от който още не се е възстановила.

Но това не е само история, а и предупреждение: според Таиби от Голдман вече са подготвили следващия капан за наивни инвеститори, а именно – зелените технологии – един балон, който може да се окаже с по-зловещи последствия от всички досега.

И още:
• Боб Дилън
• D2
• Бой Джордж
 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 месец

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.