Следва

H&M пусна летни топове за 2.99. Ех, защо не бяха наблизо!

Сара Джесика Паркър пак с гигантска шапка в Лондон

С риск да прекалим, малко, пак се върнем на Сара Джесика. Само че няма да я издигаме в култ, а ще направим...

All fashion преди 13 години

С риск да прекалим, малко, пак ще се върнем на Сара Джесика. Само че няма да я издигаме в култ, а ще направим един критически прочит на явната й склонност към шапките на червения килим.

Никога не сме се съмнявали в нея, когато стане дума за безупречен стил, но виж за шапките.... Е, не може да си роден за всичко.

Ако си спомняш, преди две година на премиерата на Сексът и градът в Лондон, върху главата на Сара Джесика Паркър бе кацнала зашеметяваща шапка, която шокира света и ни накара да съжалим човека, който е бил зад нея в киносалона.

Кой ли би очаквал, че тя го повтори, но ето, че пак й се случва, отново в Лондон, отново на премиера, този път филмът е Сексът и градът 2. Роклята й е на Alexander McQueen, което не е изненада, предвид слабостта й към лейбъла и факта, че именно Сара ще води презентацията в памет на дизайнера на наградите на CFDA следващия месец.

Аксесоарът за глава е дело на Philip Treacy и определено напомня на ято мухи, кръжащи около главата й - но от готините, блестящи, диско мухи. Ами сам по себе си екстравагантният аксесоар хич не е лоша идея, но повече щепе да ни изненада, ако беше избрала готина семпла прическа, вместо цял кошер върху диадемата си. В стремежа си да е на ръба на екстравагантността и госпожа Паркър прави грешки. Всички сме хора!

Що се отнася до филма, въпреки че изгуби скандалните си истории, които оставяха феновете едновременно шокирани и очаровани, експертите му предричат светло бъдеще.

Подобно на първата част отзивите в САЩ отново не бяха никак ласкави. USA Today го нарекоха „унизителна бъркотия”, New York magazine – „епична грозотия”, а Los Angeles Times констатираха „сатирата е слаба, иронията е атрофирала, а забавното е плоско”.

Други пък смятат, че втория филм е бил много по-забавен от първия. За феновете пък, медийните отзиви не са от значение.

„На жените не им пука, дори и филма да е ужасен. Това е събитие и смятам, че за много жени Сексът и градът е техния Star Wars. Това са техните любими герои. ”, казва Пол Дергарабедиан, аналитик в Hollywood.com.

Втората част на филма отпразнува приятелството на четирите си главни героини – Кари, Шарлот, Миранда и Саманта – които се оптравят на екстравагантно пътуване до Абу Даби, откъсвайки се за кратко от брака и майчинството си.

Разбира се, на преден план са и страхотните аутфити, без които филма няма да е същия.

Голяма част от успеха на Сексът и градът се дължи на идеята, че накара жените да повярват, че не трябва да се притесняват да се чувстват добре в телата си и да го показват, каза Ан Слоуи, моден директор на сп. Elle.

Сериалът имаше феноменално влияние върху модната индустрия, казва още тя. „И се забавен, това е основното. Модата е забавление. Сексът и градът е забавление. Това трябва да е перфектната двойка.

Членове на екипа, както и модни експерти са убедени в огромното влияние на сериала върху поп културата от момента на първия епизод през 1998 до днес.



„Надмина всичко, на което съм се надявала и за което съм мечтала”, Сара Джесика Паркър.
 

More All fashion