Следва

Из живота и приключенията на Домашната Муха

Цветя и магическа реалност в романа „Цветята на дъждовната гора”

Мога да кажа, че събитията в романа са измислени в конкретните подробности и истински в същността си...

Books преди 14 години

„Мога да кажа, че събитията в романа са измислени в конкретните подробности и истински в същността си.”
Марго Бъруин - автор на романа.

Имаме предчувствие, че тази книга ще ни хареса. „Цветята на дъждовната гора” разказват необикновена история с обикновени герои.

В центъра на Манхатън, скрита в задната стаичка на една обществена пералня, се намира тайна „градина” с девет редки и ценни растения. Всяко едно от тях носи любов, власт, безсмъртие, богатство, свобода, магически сили, приключение, сексуалност и мъдрост…

„Цветята на дъждовната гора” e роман, с който можеш да тръгнеш на път. И в буквален, и в преносен смисъл!
Какво е желанието на сърцето ти!?

Марго Бъруин споделя, че като прототип на героинята си Лила от романа си „Цветовете на дъждовната гора“, недоволна от живота си рекламистка, е използвала самата себе си.

Преди да се отдаде изцяло на писателската си кариера, тя е работила 11 години в рекламната агенция Ogilvy & Mather. „Цветята на дъждовната гора” е първият й издаден роман. Бъруин разказва, че предишните й опити са били повлияни от любимата й авторка, Маргарит Дюрас, но не успяла да излезе от нейното влияние. А и не били особено забавни.

През 2005 г. Бъруин решава да опита нещо ново. Преживява тежък развод и за да го преодолее, посещава психотерапевт на име Арманд Димеле, който по време на сеансите им се грижи за растенията в своя кабинет. „Той ме запозна със света на растенията”, казва русокосата Марго, която е израснала в Ню Йорк Сити.

„Всеки път, когато вземаше малките си ножици и започваше да подрязва цветята, аз се фокусирах изцяло върху движенията му и по един изненадващо концентриран начин успявах да разбера всичко, което ми говореше в този момент. Растенията задържаха вниманието ми така, както нищо друго не беше успявало преди това.”

Любопитен ли си вече!
Издава Кръгозор

 

More Books