Следва

Предпоследни елиминации в Big Brother family. Не пропускай на живо

MELLOW MUSIC FESTIVAL: ден втори, 28 май

Песимист или оптимист Mellow се случи вчера и ще продължава да се случва днес и утре...

Events преди 13 години

Песимист или оптимист Mellow се случи вчера и ще продължава да се случва днес и утре. Фестивала събра многобройна публика в Борисовата градина, където под звуците на King Midas Sound, Auditory Ossicles и Moritz von Oswald Trio поставихме началото на уникална вечер.

Продължението в Inter Expo Center беше още по-готино с Quiet Village и филмовото им шоу, следвани от The Phenomenal Handclap Band, които май не оставиха никого тихо и кротко наблюдаващ. Но личния ни фаворит бяха Jahcoozi, тук нямаме думи.

Артистите за MELLOW:

Hitomi от King Midas Sound: „Това беше един от най-яките ни лайвове. Никога не сме свирили пред толкова многобройна и екзалтирана публика.”
Мориц фон Освалд: „Участието ни на Mellow Festival със сигурност е сред петте най-добри в последните няколко години. Бяхте страхотни!”

Стига толкова за снощи, каквото било, било, изтърва!


The Phenomenal Handclap Band

Ето какво те очаква днес:

Вторият фестивален ден, 28 май, петък, стартира отново в 18:00 с диджей сет на турския продуцент Онур Енгин, чиито миксове са едноврeменно пътешествие назад във времето и поглед към бъдещето. Негов специалитет са преработките на седемдесетарски соул и джаз парчета, смесени с авторски фънки хип-хоп звук.

След него идват шведите Fontän (Йеспер Яролд и Йохан Мелин) и техният неподражаем стил на границата между сайкъделик, електроника и поп с фолк примеси. Двамата експериментатори споделят, че черпят вдъхновение от документални филми за еволюцията, природата, животните.

Втората вечер от безплатната сцена Mellow OPEN ще завърши с проекта Help Me Jones – базиран в София, обработван технически в Алма Ата, Казахстан, и живеещ в Интернет. Създатели на проекта са Константин Тимошенко и Марий Росен. Смес от ню ейдж и синтпоп, Help Me Jones ще ни заредят с настроението и електронния звук на 80-те. След Mellow ще радват и публиката на Exit Festival.

Големите звезди на втората вечер на Mellow Night, WhoMadeWho, ще открият платената сцена.



Това е без съмнение една от най-атрактивните банди, появявали се през последните години. WhoMadeWho се състои от трима датчани – Tomas Hoefding (бас/вокал), Jeppe Kjellberg (китара/вокал) и Tomas Barfod (барабани), а звукът им е вдъхновен от седемдесетарското диско, шейсетарския геридж рок и хауса от деветдесетте. И ако музиката от досегашните им три албума и съпътстващите видеа могат да бъдат определени като скандални, то за живите им изпълнения думите са направо излишни.

След тях на сцената ще излезе Gonzales – носителят на световен рекорд за Гинес“ за най-дълъг соло концерт – 27 часа, 3 минути и 44 секунди. Gonzales е абсолютен гений, чиито музикални пътешествия същевременно объркват и екзалтират до крайност мнозина. Gonzales напуска родната си Канада през 1998 след неуспешната си интеракция с един мейджър лейбъл, който му показва тъмната страна на все още съществуващата тогава музикална индустрия. Албумите му „Gonzales Uber Alles“ (2000), „Solo Piano“ (2004) и „Soft Power“ (2008) показват многозначително, че пред този човек няма граници. Поне музикални такива.

Зад името Floating Points седи 23 годишният лондончанин Sam Shepherd, който паралелно на обучението си по фармакология се изявява като един от най-талантливите млади продуценти, размазващи стиловите граници. Музиката му е нещо средно между буги хаус, глитч хоп дъбстеп и какво ли още не. Gilles Peterson и Mary Anne Hobbs са сред първите, които го лансират, а след последните му ремикси всички се чудят, колко по-добър още може да бъде този субект наричащ себе си Floating Points.

Завършекът на вечерта е поверен на любимите ни 1000names. След участието им в предаването на Mary Anne Hobbs в началото на тази година и чисто новия албум, който издават за Black Arck, Ники и Марго съвсем спокойно могат да се подготвят за участия на най-прогресивните европейски сцени. Сега е ред на MELLOW MUSIC FESTIVAL.

Безплатната фестивална програма стартира точно в 18:00 и ще продължи до 22:00 часа. Фестивалната зона ще бъде оборудвана с всички екстри и удобства за максимално безгрижно изкраване – собствена валута Mellow money, приятни питиета и сандвичи на разумни цени, безкомпромисен звук. Всяка вечер на безплатната сцена в Борисовата ще се раздават 100 билета за Mellow NIGHT. Правилата за участие са прости: всеки закупил питие от MELLOW бар има правото да тегли късметче, което може да му докара незабравима вечер на Mellow NIGHT. А за всички, които ще продължат партито и след 22:30 на Mellow NIGHT в Интер Експо Център, е осигурен транспорт между двете сцени.

Организаторите на феста от Списание Едно, заедно с Горичка и цял отряд по чистота, се ангажират с мисията да запазят парка чист и зелен.

Билетите за Mellow Music Festval са в продажба в мрежата на Eventim.bg. Цената на пас за целия фестивал е 40 лв., а на еднодневeн – 20 лв. На входа цените са 25 лв. и 50 лв. съответно.
 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?