Следва

Дясната ръка на Лий стана новият Творчески директор на марката Alexander McQueen

Стилът и имиджът на Миро. Артистичен и винаги на границата

Той отпадна от Евровизия, но песента му Ангел си ти излезе на полуфинала на престижния (за някои) конкурс на...

Fashion преди 13 години

Той отпадна от Евровизия, но песента му Ангел си ти излезе на полуфинала на престижния (за някои) конкурс на Стария континент.

Той е често на ръба да бъде харесван или не, поне от наша страна, но винаги сме му признавали едно – че е артист, който прави каквото трябва, за да гради имиджа си.

От никому непознат тогава дует и една-две мелодично-драматични песни, Миро стана истинска музикална звезда.

Гримира се, преобразява се, прави стилистични грешки, но култови песни и клипове, пя в дуети, стана комерсиален, но в крайна сметка си остана добър в това, което прави.

Историята започва от едно талантливо момче, което свири на пиано.Дебютът му е на националния фестивал за млади поп и рок изпълнители "Георги Сарандов", когато е на 14 години и печели голямата награда.

На 15 години грабва отличието за най-млад участник в конкурса "Откритие". На 16 години в същия конкурс печели награда за артистично изпълнение, а на 18 години - "Гранд при" с песни на Васил Петров и Елтън Джон. Същата година печели 3-та награда на "Златния Орфей”.Следва успешното му запознанство с Галя и не толкова успешния Каризма, но въпреки това със супер популярни парчета. Композира, пише текстове и печели внимание, когато и където се появи.Миро е известен с ексцентричните допълнения към своята визия, затова може би винаги успява да ни изненада. Косата, грима, аксесоарите – артистичната природа на Миро се проявява във всичко. 

Песента Ангел си ти носи посланието, че всеки човек има ангела в себе си. И най-трудното е да открием своя ангел. Много често, когато хората порастват изгубват ангела в себе си, но любовта им доказва, че той съществува.
Клипът е изключително професионален, но основният проблем пред Миро е бил да адаптира оригиналната четириминутна дължина на песента до задължителното изискване за Евровизия за времетрайност точно 3 минути.Музиката е на Миро, а текстът е на Михаил Михайлов.

А ето и текста на песента:

"Бяхме деца, някои са порастнали
другите не са,останаха си ангели.
В теб е ключа, вратите са затворени
зад тях живее ангел със крила.

Ангел си ти, не вярваш ли,
Ангел пътя ти предсказва,
Ангел си ти , забрави ли
Любовта ти го доказва"

Като ангел бъди милостив
ангел в своята милост безпощаден,
но справедлив, ти си ангел
в свят на суета себе си бъди.

Не сменяй истината с лъжата
че ти си друг ,ти си ангел.

Ангел си ти, не вярваш ли,
Ангел пътя ти предсказва,
Ангел си ти , забрави ли,
Любовта ти го доказва"


Дори и да не спечели Евровизия, музикантът определено ще вдига все повече летвата на своите постижения.
 

More from View Sofia

More Fashion