Следва

Социален рефлекс. Скандали и гръмки изказвания през погледа на един обикновен потребител

Осем храни, които да включиш в менюто си, за да намалиш стреса и три изпитани хитринки

преди 13 години

Търси тези храни следващия път, когато се чувстваш под напрежение, когато стресът е в повече и си достигнала точката си на кипене. Хапването на тези антистрес храни ще ти помогне да се върнеш към нормалния начин на живот и ще подобри настроението ти.

Сега записвай:

1. Портокали
Германски учени откриха, че витамин C подпомага редуцирането на стреса и връща кръвното налягане в нормалните му граници след ситуация на стрес. Витамин C също така укрепва имунната система, знаеш го!

2. Сладки картофи
Сладките картофи могат наистина да намалят нивото на стреса, защото задоволяват желанието на организма за въглехидрати и сладинки. Те са пълни с бета каротин и други витамини, а фибрите помагат на организма да усвои бавно и здравословно въглехидратите.

3. Сушени кайсии
Кайсиите са богати на магнезий, който разоръжава стреса. Освен това магнезия е и вещество, което подпомага отпускането и релаксирането на мускулите.

4. Бадеми, шамфъстъци и орехи
В бадемите се съдържат витамини B и Е, които подсилват имунната система, шамфъстъците и орехите подпомагат ниското кръвно налягане.

5. Пуешко
Пуешкото месо съдържа аминокиселина, наречена L-триптофан. Тази киселина подпомага синтезирането на серотонин, който е хормон, каращ ни да се чувстваме добре. Затова много хора, които ядат пуешко се чувстват отпочинали и релаксирали. L-триптофанът има доказан успокояващ ефект.

5. Спанак
Недостигът на магнезий може да причини мигрена, силно главоболие и загуба на тонуса. Но една купичка спанак (под каквато и да е форма) ще набави на организма ви 40 процента от дневната ви нужда за магнезий.

6. Сьомга
Диета на базата на омега-3 киселини предпазва от болести на сърцето. Учени са доказали, че тези киселини регулират нивото на хормоните на стреса – кортизол и адреналин.

7. Авокадо
Мононенаситените мазнини и калият в авокадото понижават кръвното налягане. Най-добрият начин за това е да консумирате повече калий. (авокадото съдържа повече от бананите).

8. Зелените зеленчуци
Броколите, зелето и останалите тъмнозелени зеленчуци са пълни с витамини и снабдяват телата ни с тях по време на стрес.

Още хитринки
Редовни упражнения
Пийте енергиен шейк за закуска
Яжте малки порции през деня, които ще поддържат нивото на кръвната ви захар (когато кръвната захар е ниска, енергията в организма се понижава, което покачва нивото на стреса)


 

More from View Sofia

More