Следва

За всички, които го пожелаха, H&M съвсем наблизо. В Турция

Дизайнерът на Лейди Гага и Кайли Миноуг Пам Хог идва у нас

Пам е родена и отраснала в Шотландия и се изявява едновременно в областта на музиката и модния дизайн. Още с...

All fashion преди 13 години

Третото по ред събитие на Beefeater, посветено на пътуването през годините в стила и модата на Лондон от 60-те години до днес обещава мащабно откриване на летния сезон с ексклузивния сет на известната дизайнерка и DJ Пам Хог (Pam Hogg), поканена като специален гост на партито.

Днес Pam Hogg е модна икона, име от съвременната класика в клубното облекло. Това тя постига като синтезира виртуозно в своите модели елементите на лондонската попкултура – музика, сексуалност, бунт и един преобърнат, нестандартен образ за културното наследство на световния метрополис.

Партито е посветено на духа на британската столица от 80-те години - Pam Hogg изгрява на модната сцена именно през това десетилетие, а в последните години се изявява едновременно в областта на музиката и модния дизайн.

Вечерта на 17 юни "гърбът" на НДК ще се превърне в открита модна сцена за студенти от НХА, които с художествиния ръководител на ревютата Ива Шатц, изготвят тематичните колекции на London Dress Code.



Пам е родена и отраснала в Шотландия и се изявява едновременно в областта на музиката и модния дизайн. Още с първите си творчески изяви през 80-те тя привлича кралиците на поп и рок музиката и става предпочитан дизайнер на техните облекла. И днес ексцентричната дама създава дрехи за най-големите звезди – Кайли Миноуг, Риана и Лейди Гага.



Pam Hogg следва изящни изкуства и текстил в Глазгоу, а по-късно и в Royal College of Art, Лондон. През 1989 г. открива свой собствен бутик на Newburgh Street, недалеч от култовата Carnaby Street.

В продължение на шест модни сезона организира собствени ревюта за висша мода в Лондон, а през 1992 г. се обръща изцяло към музиката.



През 90-те създава няколко групи, пише сценарии и песни и режисира филми за мода. През 2009 г. Pam Hogg се връща към модата. Тогава показва и своята колекция SS10.

Сред звездните гости на ревюто са Бой Джордж и Ройшин Мърфи.


Ройшин Мърфи, Амбър Роуз и Кели Роулан в костюми на Пам

Проектът London Dress Code е културна програма, която пресъздава на живо вдъхновяващия дух на Лондон чрез иновативни и запомнящи се събития на марката. Програмата за развитие на млади български творци проследява тенденциите от последните няколко десетилетия, а именно 60те, 70те, 80те, 90те години и днес.

За осъществяването на ревютата от програмата са избрани студенти от НХА, под ръководството на Ива Шатц.

Нямаме търпение да се запознаем лично с Пам, а ти очаквай ексклузивни подробности от срещата ни!
 

More All fashion