Следва

Когато plus-size моделът е мъж

За или Против: Да гледаш или Не Сексът и Градът 2 - това е въпросът

Премиерата на най-неочаквано очаквания филм за 2010 разбуни духовете на кино и женската критика. Докато...

All fashion преди 13 години

Премиерата на най-неочаквано очаквания филм за 2010 разбуни духовете на кино и женската критика. Докато първата част бе приета с отворени обятия и доста любопитство, то Сексът и Градът 2 предизвика мащабен отпор на публиката още преди да е излязъл на големия екран.

Такива полюсни мнения не е имало за един лежерен женски филм, а подобни Холивуд ги произвежда на конвейрн. Но не! Sex and the city трябваше да е специален.

И естествено в редакцията на ViewSofia този казус се превърна в топ тема на отминалата седмица. А за да проверим дали в спора се ражда истината, разделихме мениеята на две и заформихме една словесна борба на тема Струва ли си или не да гледаш Сексът и Градът отново.

Условно разделихме двете мнения на За и Против:



„ЗА”

Димитрина
"Да гледаш сексът и градът е все едно да разгръщаш новия брой на Вог."

Sex and the City, светът на 4 толкова различни и до болка еднакви жени, модни икони и готови на всичко, за да бъдат заедно. Бумът на част 2 на големия екран – още едно приключение, някъде там в Обединените Арабски Емирства.

Захарното чувство да станеш част от този живот се дължи основно на 4 причини:

- припознаваш себе си в лицето на една от тях, или просто ти се иска да приличаш;
- шапки долу на подбраните безброй аутфити, които вероятно надхвърлят 72 – толкова пъти се преоблякоха нашите героини в първата част;
- Лейбъли като Birkin, Chanel, Louis Vuitton и други няма как да не те накарат да се чувстваш добре;
- отношенията между мъж и жена, представени под сериозни бракове, мимолетни връзки или просто развитието на едно съжителство става причина да се замислиш какво искаш ти.



Да бъдеш омъжена, с деца и кариера, но изключително свободна жена с трите си най-добри приятелки. На края на света. Да споделиш хормоналните си проблеми, или опасенията от изневяра, или самата изневяра, или просто недоразуменията в работата, и да бъдеш готова да изслушаш всяка една от тях, на цената на релаксираща вана с маска на лицето. Или просто да удавите мъката си заедно с вино. Не е ли това част от сладкия живот!?

Sex and The City 2 е поредното пътешествие на четирите познати героини, чието приключение по традиция завършва пак по старо му – в къщи при любимия човек и на обяд със сродните по душа приятелки. И анализа на Кари за живота, приключението и връзките.

Близо 3 часа мода, усмивки, секс, размисли и страсти. Да избягаш от действителността, вкарвайки се в нея. Гледай го! По кината!

 




„ПРОТИВ”

Гергана
"Сексът и Градът 2. Да убиеш една градска легенда"

Ако индустрията на престане да произвежда Сексът и Градът, скоро хормоналните проблеми на Саманта ще изместят познатите клишета, които едноименния филм създаде като секс, мъже и култ към обувките.

Всъщност, след като гледаш продължението, което не е препоръчително, особено за необвързани млади дами, ще се убедиш, че безсюжетната линия няма големи възможности да прерасне в номер 3. И Слава Богу!

Когато Кари най-после срещна Джон в последната серия на иначе супер успешния сериал, „заживяха щастливо” щеше да е най-добрият край на тази манхатънска приказка!? Но да си признаем вината, че именно вечното ни любопитство да разберем какво се случва след финалните надписи с Принца и Пепеляшка провокира сценаристите да създадат подобно грандиозно фиаско.

И точно защото всяко следващо Сексът и Градът си го правим сами, време е да се вземем в ръце и хубавичко да се отърсим от тази напълно неоправдана истерия. Защото, Мили Дами, нашите четири култови героини са на път да са превърнат в обикновени досадници.



Сериалът създаден по романа на Кандис Бушнел поне ни носеше наслада. Освен да задоволява воайорската ни природа с чифт Маноло (без да бяхме сигурно какво точно е това) върху краката на Кари (Сара Джесика Паркър) и с лъскавия гардероб на манхатънските госпожици, този филм успяваше бързо да ни върне в реалността. Онази така необходима реалност, в която разбираш, че готините момичета не винаги попадат на Тузаря, Тузаря пък не винаги е Идеалния, да не говорим, че е напълно възможно Идеалния да страда от косопад.



Днес обаче, почти 10 години по-късно, нашите горди символи на еманципираната, силна и самостоятелна жена се разбиха като стар изтъркан мит, когато от тях излязоха две недоволни домакини, една свръхсексуална жена в критическата и една омъжена Кари Брадшоу.

Да кажем, че Сексът и Градът номер едно (Филмът) задоволи това изначално наше женско любопитство. Видяхме какво се случва след брака и как Вълкът кожата си мени, но Саманта нрава си не, Миранда пострада от изневяра, а Шарлот най-после сбъдна мечтата си да има свое собствено дете. Скучно, тривиално, но като изключим тази житейска мелодрама и 2 часа страдание в името на Тузаря, отново отлична работа на стилиста Патриша Фийлд.



Номер две обаче беше абсолютно ненужен. Никому. Не стига, че не престанахме да гледаме Сара Джесика Паркър на всички възможни корици в продължение на години, а Маноло Бланик – един от най-креативните дизайнери на обувки - превърнахме в ужасно клише, ами градът бързо се премести в пустинята.

Афиширането на лукса, Майбахът, огромната трапеза, хотелът за безумно нереалистични суми, направиха така, че хората, които излизаха от салоните да съжаляват, че не са влезли с най-голямата кутия пуканки, за да убият скуката, вместо своите кумири.

И разлистването на 10 снимки от филма е напълно достатъчно да задоволи любопитството ти! Не си причинявай този безсмислен акт, ако можеш!

More All fashion